Reteta culinara: Mini pasca raw vegan

Home « Rețete « Specialități

Cum Paştele încă n-a trecut, m-am gândit la o reţetă raw vegan, extrem de delicioasă, recomandată şi preparată de Olivia Steer, o adevărată "doamnă de poveste".

 

Aşa cum declară ea însăşi pe blogul personal, oliviasteer.ro, preparatul ei este o pască fără ouă, fără brânză, fără lapte, fără făină, fără bicarbonat de sodiu și fără foc, fiind o pască pe care ar vrea să o luăm fiecare dintre noi ca pe o soluție simplă, de sărbători, în special, pentru cei care au intoleranță la lactoză, gluten, amidon, zaharuri rafinate.

 

Pasca raw vegan este doar o alternativă mai blândă a variantei ei tradiționale.

 

Ingrediente pentru umplutură:

o cană și jumătate de nuci caju rehidratate

o cană și jumătate de nuci de macadamia rehidratate

50 de grame de semințe de pin/cedru

sucul unei lămîi

sucul unei portocale

coaja rasă a două portocale netratate

50 de grame stafide

miere, după gust

 

Ingrediente pentru blat:

două căni de nuci românești

o lingură rasă de ulei de cocos

2 linguri de miere de salcâm

esență naturală de vanilie

 

Mod de preparare:

Nucile se macină fin și, împreună cu uleiul de cocos, mierea de salcâm și esența naturală de vanilie, frământăm bine, până rezultă o cocă mai tare, de consistența unui aluat de pâine, cu care se tapetează, într-un strat gros de un deget, o formă rotundă de tort, cu inel detașabil.

 

Nucile de caju, de macadamia, semințele de pin, mierea, sucul de lamâie și portocale se pun într-un blender performant și se macină până devin o pastă moale și fină, în care încorporăm stafidele și coaja de portocală, pe care le așezăm în inel, peste blat.

 

La final, decorăm, pe margini, cu fâșii subțiri din compoția de blat, rulate și răsucite, iar în mijloc, cu o cruce, din același aluat, apoi lăsăm pasca la rece, pentru o oră.

 

Poftă bună!

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: oliviasteer.ro

 

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, pasca, raw vegan, retete culinare, retete raw vegan
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement