Surprinde-o cu o cina romantica, de 8 Martie

Home « Rețete « Specialități

A-i găti prietenei sau iubitei este o modalitate foarte bună prin care îi arăţi aprecierea şi dragostea ta. Mai ales într-o zi specială, cum este cea de 8 Martie! Cu un pic de planificare, îi poţi pregăti o cină romantică perfectă, de care să vă bucuraţi amândoi, ca doi îndrăgostiţi ce sunteţi.
 

Pregătirea unei cine îţi poate lua mult timp. De aceea, este absolut necesar să ai toate ingredientele la îndemână, să ştii ce preparate vei pune pe masă şi să acorzi o atenţie deosebită aranjării mesei.

Iată cu ce preparate o poţi surprinde:

Paste cu pui

Ingrediente: 500 ml sos béchamel; 400 g piept de pui; 250 g paste; 250 g ciuperci proaspete; 100 g parmezan proaspăt răzuit; 3 linguri ulei de măsline; sare; piper; oregano; busuioc; rozmarin

Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200° C. Într-o tigaie mare, toarnă uleiul de măsline şi căleşte ceapa cu un pic de sare, până capătă o culoare uşor maronie. Adaugă ciupercile, amestecă bine şi căleşte-le împreună 2-3 minute. Apoi toarnă carnea de pui, t
ăiată cubuleţe, amestecă şi căleşte totul până ce carnea este făcută.
 

Ia tigaia de pe foc, toarnă jumătate din cantitatea de béchamel şi jumătate din cantitatea de parmezan răzuit, omogenizează bine şi condimentează după gust. Între timp, fierbe pastele conform indicaţiilor de pe pachet.
 

Unge un vas de ceramică cu unt, pune paste până la jumătate, apoi un strat bun de carne de pui, un strat de béchamel şi parmezan. Bagă vasul la cuptor, cca 20 de minute, până se rumenesc frumos.

Piept de pui cu unt de arahide

Ingrediente: 400 g piept de pui; 300 ml suc de roşii; 1 gogoşar tăiat felii subţiri; 6 linguri unt de arahide; 2 linguri de miere; 2-3 linguri ulei de măsline; 1 linguriţă sos de soia; 1 linguriţă oţet de orez; sare; piper; ghimbir

 

Mod de preparare: Încinge uleiul într-o tigaie şi prăjeşte puţin făşiile de piept de pui până se rumenesc. Adaugă apoi gogoşarul şi lasă-le să se calească împreună.
 

Separat, amestecă sucul de roşii, untul de arahide, mierea, sosul de soia, oţetul şi pune-le la bain marie puţin, până se topeşte untul de arahide.

 

La final, toarnă sosul peste pui, condimentează cu sare, piper şi ghimbir măcinat.

Şi cum nu se poate cină fără desert, îţi propun o prăjitură delicioasă, cheesecake cu ciocolată.

Ingrediente: 250 ml frişcă lichidă bătută; 220 g cremă de brânză; 180 g ciocolată; 24 biscuiţi cu cacao zdrobiţi; 1/4 linguriţă de nucşoară; 3 linguri unt topit; alune tocate; ciocolată pentru decor

Mod de preparare: Amestecă bine biscuiţii cu untul topit, aşază-i în strat uniform într-o tavă cu diametrul de 20 cm (cu pereţi detaşabili) şi presează-i bine la baza tăvii. Separat, mixează crema de brânză împreună cu ciocolata tartinabilă, presară nucşoară şi apoi toarnă 200 ml frişcă bătută.

Toarnă crema rezultată peste stratul de biscuiţi, uniformizează bine, acoperă totul cu o folie alimentară şi bagă tava la frigider cel puţin 2 ore înainte de servire. După cele 2 ore, decorează cheesecake-ul cu frişcă, fulgi de ciocolată şi alune tocate.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: foodnetwork.com

 

Publicat in: martie 2014
Etichete pentru acest articol: cina, cina romantica, gastronomie, retete culinare
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement