Tort de ciocolata si unt de arahide

Home « Rețete « Specialități

Toamna are farmecul ei. Nuanţa naturii are o strălucire fascinantă şi aromele de sezon au un parfum condimentat, aducându-ne aminte să ne vizităm rudele şi prietenii. Toamna înseamnă un colaj de culori cu care ne pictăm starea de spirit, multă melancolie şi...alimente delicioase.

Aşa cum stilurile vestimentare pot cuprinde teme variate, de la simplu, la modern, şi deserturile de sezon, şi prăjiturile de toamnă îmbrăţişează toate aceste detalii încântătoare, de la arome, la apariţie, prin care invită pe toată lumea să se bucure de bogăţia toamnei.

De exemplu, un tort de toamnă poate fi adaptat cu uşurinţă la orice stil sau design, prin schimbarea culorilor care îl îmbracă. Toată familia va iubi un tort delicios de toamnă, cu ciocolată şi unt de arahide, care conferă aromă tortului şi nuanţă în ton cu toamna, şi glazură de caramel, care aduce o notă elegantă de savoare.

Tort de ciocolată şi unt de arahide, cu glazură de caramel

Ingrediente: spray de gătit; făină; 4 linguriţe praf de copt; 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu; 1/3 linguriţă de sare; 1/8 linguriţă scorţişoară măcinată; 1/2 ceaşcă de unt nesărat; 1/3 cupă zahăr tos; 2 ouă; 3/4 ceaşcă de smântână; 1 linguriţă extract de vanilie pură; 1/3 cană de lapte; ciocolată amăruie, topită şi răcită; 1/2 ceaşcă unt de arahide; sare de mare (opţional)

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 350 de grade F. Pulverizează uşor tava cu spray de gătit. Într-un castron, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi scorţişoara. Într-un bol, bate untul cu un mixer electric, la viteză medie, cam 30 de secunde. Adaugă zahăr; bate până devine pufos. Sparge ouăle, adaugă-le treptat şi bate la viteză medie 1 minut după fiecare ou. Amestecă smântâna şi vanilia. Alternativ, pune din amestecul de făină şi lapte în compoziţia de unt, mixând uşor după fiecare adăugare, până se combină toate ingredientele.

Împarte aluatul în două boluri. Amestecă ciocolata topită cu jumătate din aluat, până se omogenizează bine. La fel procedează şi cu untul de arahide, pe care îl încorporezi în aluatul rămas. Toarnă alternativ aluaturile în tava pregătită. Utilizează o mică spatulă de metal sau un cuţit.

 

Coace în cuptorul preîncălzit 40 - 45 de minute sau până când scobitoarea introdusă în centrul tortului iese curată. Lasă tortul pe un grătar să se răcească (în jur de 15 minute). Scoate tortul din tavă şi lasă-l să se răcească complet. După care decorează-l cu glazura de caramel, alune şi bucăţi de ciocolată. Opţional, presară cu sare de mare.
 

Pentru glazura de caramel, ai nevoie de unt nesărat; 1 ceaşcă zahăr brun; una de zahăr tos; cremă de smântână; 1/2 linguriţă sare de mare. Într-o cratiţă mică, la foc mediu, topeşte untul. Adaugă zahărul brun şi zahărul tos. Lasă să fiarbă, amestecând constant. Toarnă şi crema de smântână şi mai fierbe cam două minute, amestecând continuu. Ia cratiţa de pe foc şi presară puţină sare de mare.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: bhg.com

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, retete culinare, retete tort, torturi
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement