Umple masa de Paste cu preparate light

Home « Rețete « Specialități

Sărbătorile pascale se apropie cu paşi repezi. La fel de repede ne vom lovi de febra cumpărăturilor, când începem să ne gândim ce vom pune pe masa de Paşte, ce preparate vom găti astfel încât să nu ne punem în pericol silueta.

Ce-i drept, de fiecare dată, reuşim "performanţa" de a pune câteva kilograme, căci tentaţiile culinare sunt prea mari! Totuşi, asta nu înseamnă că nu ne putem prepara mâncărurile preferate într-un mod mai sănătos şi mai prietenos cu silueta.

 

Roşii umplute cu crema de ouă

Ingrediente: 7 roşii; 4 ouă fierte tari; 1 legătură de ceapă verde; 4 linguri de iaurt degresat; sare; mărar proaspăt

Mod de preparare: Tăiem căpăcelele roşiilor, le scoatem miezul şi le amestecăm bine cu restul ingredientelor, până obţinem o mixtură cremoasă şi omogenă. Aşezăm roşiile pe un platou şi le umplem cu crema obţinută, apoi ornăm cu mărar proaspăt mărunţit.

Drob dietetic

Ingrediente: 250 g ciuperci fierte; 2 ouă; 3 cepe; 1 ceaşcă de lapte; 1 ceaşcă măsline gata tăiate; 2 legături de mărar; 1 legătură de pătrunjel; 1 lingură de ulei; făină; condimente după gust

Mod de preparare: Tăiem cepele mărunt; la fel şi zarzavatul, şi ciupercile. Batem bine ouăle, apoi adăugăm cepele şi restul ingredientelor, sare şi piper. Punem şi făina amestecând, până obţinem o pastă omogenă puţin mai subţire decât cea de chec. Turnăm compoziţia în tavă şi o băgăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Sarmale de curcan în foi de ştevie

Ingrediente: 500 g carne de curcan; 150 g orez; 75 ml ulei; 40 frunze de ştevie; ceapă verde; iaurt degresat (pentru servire); zeama de la o lămâie; mărar; sare

Mod de preparare: Tocăm carnea şi-o amestecăm cu ceapa, orezul, uleiul şi sarea. Spălăm frunzele de ştevie, le opărim şi le lăsăm să se răcească. Începem să rulăm sărmăluţele, după care le punem în oala în care am presărat în prealabil firele de mărar. Turnăm apă cât să le acopere şi le fierbem la foc mic (aproximativ o oră). Le servim cu zeamă de lămâie şi iaurt degresat, în loc de smântână.

Tradiţionala pască este doar unul dintre dulciurile de Paşte de la care nu ne putem abţine oricât de motivaţi am fi să rămânem la dietă. Iată o variantă light la fel de gustoasă.

Pască dietetică fără aluat

Ingrediente: 1 kg brânză slabă, proaspătă de vaci; 175 g stafide înmuiate în esenţă de rom; 4-5 pătrăţele de ciocolată amăruie topită; 2 plicuri de gelatină; două-trei linguri de îndulcitor

Mod de preparare: Lăsăm stafidele la înmuiat în puţină esenţă de rom şi apă, apoi le amestecăm cu restul ingredientelor. Într-un bol tapetat cu hârtie de copt turnăm compoziţia şi-o băgăm la frigider timp de 2 ore. După acest interval de timp, scoatem pasca din frigider, dăm la o parte folia şi-o decorăm cu ciocolată amăruie topită.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: bucatardinpasiune.wordpress.com

 

Publicat in: aprilie 2014
Etichete pentru acest articol: drob, gastronomie, pasca, retete culinare, retete Paste
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement