Alimente care ne fac mai fericiti

Home « Rețete « Tips & Tricks

Ştiaţi că s-a demonstrat ştiinţific că anumite alimente ne fac extrem de fericiţi?

 

Pe lângă calupul de sănătate oferit, anumite alimente ne pot duce pe culmile plăcerii. Recent s-a descoperit că berea provoacă organismului o stare de bine chiar şi după o singură înghiţitură. Pe de altă parte, există şi alte alimente care stimulează nervul sensibil al plăcerii.

Alimentele nepreparate, o varietate de alimente naturale, care reduc nivelurile ridicate de depresie, anxietate, modificări ale dispoziţiei, hiperactivitate, precum şi o varietate de probleme mintale şi emoţionale, ne determină să privim viaţa cu alţi ochi şi să ne bucurăm mai des.

 

Mie îmi surâde ideea, deja am început să mă gândesc cum să-mi prepar ceva delicios cu somon, asta pentru că somonul face parte din categoria peştilor bogaţi în acizi graşi Omega3, care joacă un rol important în menţinerea stării de spirit şi a bunăstării.

 

Mai mult, aş asezona peştele cu nuci şi seminţe de in, iar ca desert aş opta pentru unul care să conţină mere (bogate în quercetină, un compus antiinflamator care are rolul de a proteja inima de boli, precum şi un compus care apără celulele creierului), migdale (bogate în tirozină, unul dintre elementele care produc dopamină şi alţi transmiţători asociaţi cu starea de bine) sau, şi mai bine, aş savura o ciocolată, pentru că toată lumea ştie că ciocolata conţine antioxidanţi şi este şi foarte delicioasă, dar este şi un bun remediu pentru reducerea anxietăţii.

 

Oare deja m-aş simţi mai fericită? Rămâne de testat şi văzut, simţit...

 

Autor: IRINA B. 

Foto: flickriver.com

 

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: alimente sanatoase, ciocolata, gastronomie, mere, somon, stil de viata
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement