Ananasul, beneficii si propietati !!

Home « Rețete « Tips & Tricks
Una dintre cele mai apreciate si populare fructe, ananasul are o istorie interesanta. Ananasul este, de fapt nativ din Paraguay, America de Sud. Mai tarziu, acesta a fost adus in Spania, cand Columb a descoperit America, in 1493, de unde, a fost raspandit in restul lumii de catre marinari (la fel ca tomatele).
Ananasul este un fruct tropical, peren, tolerant la seceta, este o planta care creste pana la 5-8 metri in inaltime. Planta produce mai multe fructe lungi, ovale in fiecare sezon, din martie pana in iunie.
Fructul de ananas, asa cum îl stim noi de la piata este, de fapt, o combinatie (o aglutinare) de fructe produse de mai multe flori alaturate.
Ananasul este una dintre cele mai importante surse de bromelina, o enzima care are puternice proprietati antiinflamatoare. Datorita concentratiei ridicate care se gaseste in ananas, bromelina ajuta la reducerea inflamatiilor, a umflaturilor, cat si la scaderea intensitatii durerilor. 
Vitamina C care se gaseste in ananas ofera protectie si impotriva afectiunilor inimii, sustin unele cercetari efectuate in Finlanda si China. Contine potasiu si sodiu, minerale esentiale pentru buna functionare a inimii, deoarece previne aparitia hipertensiunii arteriale, ce afecteaza aproximativ 40% din populatia Romaniei. 
Continutul de vitamina C ajuta la vindecarea infectiilor de la nivelul pielii, ceea ce il face util in tratarea acneei. De asemenea, actioneaza ca un exfoliant natural pentru piele. Ananasul are si proprietatea de stimula productia de colagen, care ajuta la mentinerea elasticitatii pielii.
Acest fruct poate fi util si pentru ingrijirea unghiilor, prevenind exfolierea acestora, datorita vitaminei B si vitaminei A. Totodata, previne aparitia micozelor. In combinatie cu uleiul de nuca de cocos, este o buna solutie contra buzelor crapate.
Mai multe studii efectuate in Europa si Asia au aratat ca vitamina C ajuta la prevenirea cataractei, afectiune oftalmologica specifica mai ales varstnicilor.
Totodata, datorita betacarotenului si a vitaminei A continute de ananas, la cei care consuma cu regularitate acest fruct este redus riscul aparitiei degenerescentei maculare, boala care afecteaza capacitatea de a vedea la distanta, asociata cu pierderea vederii.
Sucul de ananas este cel mai simplu mod prin care poti profita de beneficiile acestui fruct, fiind metoda prin care veti asimila cel mai bine vitamina C. Pentru cei cu mai putin timp liber extractul din ananas reprezinta cea mai la indemana solutie, fiind foarte util in curele de slabire. Iar in final va oferim o reteta simpla, foarte gustoasa si fara colesterol, insa cu un nivel foarte ridicat de nutrienti: se ia o banana inghetata, o cana mare cu ananas proaspat, o cana cu lapte si o lingurita de miere. Amestecati totul intr-un blender si savurati rezultatul.
Ananasul poate fi taiat si curatat in mai multe moduri. De obicei, coroana si baza fructului sunt taiate cu un cutit. Apoi, pentru a decoji fructul, asezati cu baza pe tocator si taiati cu atentie coaja. Odata ce coaja este eliminata, taie fructul in dimensiunile dorite.
Exista si ananas gata curatat la conserva, asta reprezinta o varianta daca ti se pare prea greu de curatat.
Potrivit specialistilor, o ceasca de ananas proaspat contine 1,55 miligrame de mangan, care intareste oasele si tesuturile conjunctive. 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: iulie 2017
Etichete pentru acest articol: beneficii, ananas, Vitamina C, sucul de ananas
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement