Ce este turmericul ? Beneficii si proprietati.

Home « Rețete « Tips & Tricks
Turmericul este unul dintre cele mai populare condimente din zilele noastre. Exista numeroase motive pentru a confirma acest lucru, acesta contine foarte multi nutrienti si are efecte miraculoase asupra sanatatii, datorita proprietatilor sale antioxidante, antiimbatranire si antiinflamatorii. Si mai mult decat atat, vei vedea in continuare de ce acest supliment alimentar a devenit indispensabil in prevenirea sau in curele pentru tratarea diferitelor boli. In plus, sucul de morcovi, ghimbir, turmeric și lămâie este una dintre cele mai sănătoase băuturi, care poate fi consumată înainte de micul dejun, având efecte uimitoare.
Rădăcina de turmeric conţine: uleiuri volatile, sescviterpene (alfa şi beta turmerone, alfa-curcumen, zinziberen), monoterpene, un colorant de culoare galbenă, numit curcumină, săruri minerale, peptide solubile în apă (turmeriu peptidă) şi polizaharide. Turmericul este bogat în antioxidanți, are proprietăți anti-inflamatorii, întărește sistemul imunitar, reglează nivelul colesterolului și previne afecțiunile coronariene. Turmericul este folosit in medicina traditionala chineza si indiana ca un puternic antiinflamator, dar si in tratarea probelemelor sistemului digestiv. Turmericul este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular si apreciat in subcontinentul indian. Este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata serie de afectiuni, de peste 4000 de ani.
Există un condiment-medicament despre care cercetătorii spun că are valoare incontestabilă pentru sănătatea şi bunăstarea organismului. Iar dacă mai este adăugat şi în preparatele culinare sau în băuturi, poate să trateze până la 600 de boli. Condimenteaza uleiul incins cu putin turmeric inainte sa sotezi in el ceapa sau usturoiu pentru mancaruri.
Curcuminul este substanta activa din turmeric si abundă în antioxidanți, prevenind dezvoltarea celulelor canceroase. Si se obtine, evident, prin extractia sa din faina de turmeric. Curcuminul este asadar componenta turmericului care sta la baza proprietatilor extraordinare asociate cu aceasta mirodenie. Inclusiv gustul si culoarea turmericului sunt date de polyfenolul numit curcumin. Multa lume inca mai confunda substanta activa curcumin cu turmericul, condimentul din care aceasta se extrage.
Pentru cei care abia se initiaza in acest gust nou, turmericul e potrivit in omlete si frittata. Aroma este subtila si culoarea preparatului nu se schimba radical, odata cu adaugarea pudrei de turmeric. E adevarat: turmericul este un condiment extraordinar. Si este recomandabil sa il folosim permanent atat in pregatirea mancarurilor cat si sub forma diverselor preparate. Pentru ca are un gust deosebit si face bine, in general, starii noastre de sanatate. Turmericul sau curcuma face parte din aceeasi familie cu ghimbirul. Este numit si "sofran indian", datorita culorii sale puternice, care il face atat de cunoscut in curry sau in colorarea naturala a mustarurilor. India e tara care l-a facut faimos, dar turmericul este folosit si in alte bucatarii asiatice din Indonezia pana in Taiwan. Nu trebuie sa fii neaparat fan al bucatariei indiene ca sa folosesti turmericul in retete gustoase. Pe langa amestecul de condimente pentru curry, poti experimanta si alte combinatii gustoase cu orez, carnuri, cartofi, linte sau legume.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: martie 2017
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement