Ceaiul de Ghimbir

Home « Rețete « Tips & Tricks
Ceaiul de ghimbir este excelent pentru buna circulatie a sangelui, previne formarea cheagurilor si ajuta la transportul oxigenului si a substantelor nutritive catre toate organele vitale din corp, inclusiv catre penis (de unde si efectul afrodisiac).
De asemenea, ceaiul de ghimbir este extrem de eficient in tratarea racelilor datorita faptului ca decongestioneaza caile nazale superioare, umezeste muscoasa gatului, ajutand astfel la ameliorarea tusei, si favorizeaza expectoratia, care grabeste astfel procesul de vindecare.
Aminoacizii si mineralele din radacina de ghimbir promoveaza de asemenea nivelul de eritrocite, drept urmare este redus riscul de boli cardiovasculare. 
Ceaiul de ghimbir face minuni si in ceea ce priveste sanatatea articulatiilor, prevenind mult temuta artrita reumatoida. Substantele chimice din ghimbir tin in frau enzimele 
COX-1 si COX-2, responsabile de aparitia inflamatiilor in organism. Pune la fiert un litru de apa si cand apa incepe sa fiarba adauga ghimbirul dat prin razatoare.
De asemenea, aceste substante din ghimbir pot fi utile in tratarea migrenelor, a osteoartritei, a durerilor de spate sau a crampelor musculare. Mare grija insa la consumul de ghimbir in combinatie cu medicamente non-steoridiene, deoarece exista riscul crescut de sangerari si alte efecte adverse. E demonstrat stiintific ca compresa imbibata in ceai de ghimbir si aplicata pe regiunea inferioara a abdomenului poate ameliora durerile si relaxeaza musculatura.
Pentru persoanele care se confrunta cu afectiunea numita picior de atlet, boala cutanata localizata intre degetele de la picioare, pot face bai cu ceai de ghimbir, care ajuta la reducerea senzatiei de mancarime, a arsurilor si a umflaturilor din zona respectiva. 
Iar daca preferi totusi sa bei ceasca de ceai de ghimbir, afla ca te ajuta sa scapi de stres si are un excelent efect energizant, motiv pentru care nu iti recomandam sa il consumi seara, ci doar dimineata, la primele ore, pentru a face fata cu brio tuturor sarcinilor de serviciu si nu numai.
Fierbe timp de un minut, apoi stinge focul si lasa acoperit 30 de minute, dupa care strecoara si consuma in functie de necesitati. Adauga mierea doar atunci cand ceaiul ajunge la temperatura sub 40 de grade celsius (sa nu te arda la deget), altfel aceasta isi va pierde proprietatile. Ceaiul de ghimbir are proprietatea de a reda optimismul, de aceea este recomandat persoanelor care suferă de depresie. La fel de eficient este și ceaiul de ghimbir, care e de preferat în cazul femeilor gravide.
 
 
sursa foto: newgirl
Publicat in: decembrie 2015
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement