Ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului

Home « Rețete « Tips & Tricks

Acum 100 de ani, in orasul Zurich din Elvetia, doctorul Bircher-Benner demonstra colegilor sai ca "vegetalele in stare cruda si proaspete" au o mare putere de vindecare si reprezinta pentru oameni o hrana vie de cea mai buna calitate. Argumentatia se baza pe numeroase cazuri vindecate in clinica sa, dotata cu cele mai moderne laboratoare din acea vreme.De-a lungul timpului, aceste adevaruri au fost afirmate raspicat de Max Gerson, Rudolf Breuss, Robert Jackson, Kristine Nolfi si multi altii, dar din nefericire medicina actuala merge parca prea obsesiv intr-o directie gresita. Pentru a intelege rolul cruditatilor in prevenirea si tratarea cancerului, sa observam ca cea mai mare frecventa a bolii este intalnita la persoane in varsta de peste 50 - 60 de ani, la care componentele tisulare intra in procese lente de degenerare, iar astfel organele nu mai fac fata asaltului de toxine cancerigene. Intuim acum usor de ce curele de cruditati, posturile cu sucuri de legume si fructe, hrana vie sunt o speranta pentru cei disperati si sunt confirmate din ce in ce mai mult de ultimele comunicari stiintifice.In ziua de astazi, multi oameni cauta diete si modalitati de a-si pastra corpul sanatos intr-un mediu in care tot mai multe substante chimice din aerul pe care il respiram, din mancare sau bauturi, cauzeaza probleme de sanatate. Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Epidemiologii americani au sugerat că există legătură directă între consumul de ceai verde și un risc mai redus de cancer mamar, după ce au observat că riscul de cancer mamar la femele japoneze care se mutaseră în Statele Unite și adoptaseră dietă tipic americană a crescut în mod rapid de la riscul foarte mic pentru femeile japoneze la un risc mult mai mare pentru femeia americană obișnuită.Cercetătorii americani au afirmat în Journal of the National Cancer Institute (Revista Institutului Național de cercetare a cancerului) următoarele: "se crede că acțiunea inhibatoare a cancerului se datorează în principal proprietăților antioxidante ale ceaiului verde și negru, dar și posibilelor efecte ale amestecului de polifenoli din aceste ceaiuri împotriva proliferării celulelor cancerigene".De aceea, putem afirma că ceaiul verde poate ajuta la prevenirea cancerului și cu toate că și alte tipuri de ceai mai oxidat precum ceaiul negru, au de asemenea astfel de proprietăți, acestea se regăsesc într-o mai mică măsură, pentru că datorită procesului de maturare a frunzelor de ceai, polifenolii dispar.Ceaiul verde a crescut atât de mult în popularitate datorită calităţilor terapeutice pe care le deţine. Acesta a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Detoxifierea cu plante este una din cele mai bune solutii pentru curatatea pe interior a organismului si pentru a te elibera de toxine. Ceaiul verde și compușii săi au fost studiați pentru beneficiile lor extraordinare pentru sănătate, inclusiv pentru prevenirea cancerului. Sentimentul de bine produs de detoxifierea corectă îți dă dependență și te duce fără să-ți dai seama la schimbarea stilului de viață pentru a evita elemente rele care dau corpului toxine.De exemplu, în cadrul unui studiu care s-a focalizat asupra cancerului de plămâni, cercetătorii de la Department of Veterans Medical Center din Cleveland, Statele Unite, au descoperit că cobaii de laborator expuși la agenți carcinogeni au dezvoltat cu 55% mai puține tumori la plămâni când li s-au dat polifenoli extrași din ceaiul verde. Este evident că pentru a avea grijă de sănătate nu este deloc indicat să nu se fumeze, în cazul fumătorilor înrăiți se recomandă să consume în mod regulat ceai verde, deoarece acesta poate măcar oferi oarecare protecție împotriva agenților carcinogeni din fumul de tutun. Dacă toxinele nu sunt eliminate, creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea agenţilor patogeni precum bacterii, viruşi şi ciuperci, care conduc la boală. Ciocolata neagră este foarte bogată în polifenoli, compuşi ce protejează celule şi nu le lasă să se deterioreze sau să se îmbolnăvească, aşa că tot mai mulţi medici recomandă consumul de ciocolată chiar şi persoanelor obeze, pentru a le îmbunătăţi sănătatea.

sursa foto: pinrterest

Publicat in: martie 2017
Etichete pentru acest articol: ceaiul verde , ceaiul negru, beneficii
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement