Conopida, un miracol al sanatatii !

Home « Rețete « Tips & Tricks
Conopida este adesea considerata una dintre cele mai sanatoase alimente de pe pamint.
Este bogata in fitochimicale de promovare a sanatatii, la nivel inalt de compusi anti-inflamatorii, si capacitatea de a indeparta cancerul, boli de inima, boli cerebrale, si chiar scaderea in, se pare ca nu exista de mult ceva ce, conopida nu poate face.
Conopida este un membru vegetal al cruciferelor (sau Brassicaceae), impreuna cu broccoli, varza, varza de bruxelles si alte soiuri mai putin obisnuite.
Studii recente sugereaza ca legumele crucifere sunt o sursa excelenta de antioxidanti naturali din cauza nivelurilor ridicate de diferite fitochimicale, precum si furnizori de vitamine esentiale, carotenoizi, fibre, zaharuri solubile, minerale si compusi fenolici. De fapt, se spune ca legumele Brassica reprezinta cea mai importanta sursa de compusi fenolici în dieta umana.
Nutritia, profilul unic alconopidei
Conopida, in special, se crede a fi atat de benefica datorita combinatiei sale speciale de fitochimicale numite carotenoide, tocoferoli și ascorbic acid - toate formele de antioxidanti in prezent in curs extensiv de cercetare, in scopul de a intelege mai multe despre modul in care acestea pastreaza corpul sanatos.
Din cauza cautari recente, cum ar fi culturile de Brassica, conopidele sunt acum puternic corelate cu prevenirea bolilor cronice, inclusiv a bolilor cardiovasculare, diabet, tulburari neurodegenerative, precum si diverse forme de cancer.
 
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: noiembrie 2016
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement