Cum pregatim borcanele pentru muraturi

Home « Rețete « Tips & Tricks

Atunci când pui murături pentru iarnă ai nevoie de borcane şi bidoane din plastic, acestea din urmă urmând a fi umplute cu gogonele şi varză de murat. Alegerea şi pregătirea lor corectă te vor ajuta să ai murături bune pe timpul iernii, de aceea acest prim pas este unul important. Iată câteva sfaturi în acest sens.

 

1 Caută vase potrivite pentru cantitatea de murături pe care o vei pune pentru iarnă

Calculează cantitatea de murături pe care o vei pregăti în funcţie de cât de mare îţi este familia. Dacă ai o familie mică, care nu mănâncă multe murături, câteva borcane cu murături îţi vor ajunge pentru toată iarna. Dacă însă sunteţi iubitori ai acestui tip de conserve, pregăteşte murături în borcane şi bidoane pe care le foloseşti special pentru asta.

 

2 Cumpără vase de diferite mărimi, din plastic sau sticlă

Alege vasele în funcţie de capacitatea pe care o au şi în funcţie de mărimea gurii de intrare. Caută borcane largi pentru a pune castraveţi muraţi sau gogoşari la oţet, un bidon de plastic pentru gogonele şi pepeni şi un alt bidon pentru varză murată .

 

Atunci când mergi să le cumperi, căuta-le şi alege-le în aşa fel încât gura să fie destul de largă pentru a putea întroduce în interior pepenii sau varza.

 

3 Alege vasele cu capace care să le ţină închise etanş

Atunci când cumperi borcane sau bidoane din plastic, cumpăra-le cu tot cu căpăcele lor, verificând dacă se închid bine. Vasele în care pui murăturile trebuie să se închidă foarte bine, etanş, pentru că odată cu pătrunderea aerului, c

 

onţinutul îşi poate pierde din calităţi.

 

Fii atent/a atunci când refoloseşti vasele de anul trecut: dacă acestea au fost zgâriate sau deteriorate, mai bine cumpără altele noi.

Name

4 Ai grijă ca vasele să nu fie zgâriate sau sparte

Înainte de a cumpăra sau refolosi vasele pentru murături, ar fi bine să le verifici să nu fie deteriorate. Căuta posibile spărturi sau zgârieturi care s-ar putea largi după ce au fost umplute. Fereşte-te de cele care au puncte de plastic deformate sau diferite bule cu aer, acestea ar putea cedă la presiune.

 

5 Spălă-le bine pentru a le înlătură mirosul

Pentru că murăturile noi să nu prindă miros neplăcut de la cele dinainte, înainte de a începe să le umpli, spălă-le cu apă fierbinte cu detergent şi spălă-le bine.

Dacă vrei să cureţi vasele după metodele tradiţionale folosite de bunicii noştri, pune în bidon nişte vâr stins şi toarnă deasupra apă clocotită. Foloseşte în procesul de spălare o perie tare, care să cureţe bine pereţii vasului.

Clăteşte-le apoi cu apă rece din abundenţă şi lasă-le la aer, să se usuce bine.

 

6 Foloseşte celofan pentru a sigilă căpăcele care vor acoperi vasele de murături

Dacă nu eşti sigur de etanşeitatea capacelor bidoanelor şi borcanelor pentru murături, foloseşte folii de celofan aşezate pe gura vaselor, peste care vrei pune apoi capacul. Acest truc va împiedica aerul să între în interiorul vasului.

 

 

 

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: borcane pentru muraturi, cum punem muraturile, muraturi
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement