Cum sa impresionezi la nunta cu briose

Home « Rețete « Tips & Tricks

Este perioada nunţilor, aşa că am ales să-ţi prezint ca favoruri ideale delicioasele brioşe, aceste mici prăjituri foarte apreciate.

Chiar dacă unele persoane aleg favoruri prin care nuntaşii să păstreze vie pentru mai mult timp amintirea măreţului eveniment, alţii aleg favorurile inedite, iar brioşele fac parte, fără îndoială, din această categorie.

De ce să optezi pentru brioşe?

Nu doar că sunt delicioase, uşor de făcut (pot fi preparate pe comandă de către firma de catering sau de cofetăria care se ocupă de tort şi alte dulciuri pe care le vei servi invitaţilor), dar pot fi personalizate în funcţie de gustul fiecăruia şi în funcţie de tematica fiecărei nunţi.

În plus, îţi uşurează munca, pentru că le poţi ambala în cutiuţe sau punguţe personalizate deosebite care să se potrivească şi cu tematica nunţii, prin intermediul cărora să transmiţi un mesaj înduioşător invitaţilor.

Cu siguranţă, tu vei fi mulţumită de ideea ta, iar brioşele se vor bucura de toată atenţia invitaţilor.

Cum să le prepari?

Înainte de a începe să prepari brioşele pentru nuntă, dacă nu le-ai mai pregătit până acum, este cazul să faci câteva "teste" şi să prepari mostre.

După ce te-ai hotărât asupra reţetei, cumpără ingredientele necesare, precum şi formele potrivite. Dacă vrei să realizezi diverse aranjamente culinare cu ajutorul brioşelor pentru a crea favoruri interesante, poţi opta pentru forme mici.

Astfel, brioşele pe care le faci vor fi poziţionate fie pe un suport special, fie într-o punguţă personalizată.

Ideal ar fi să prepari brioşele cu 2 – 3 zile înainte de nuntă, pentru ca aluatul să aibă timp să se frăgezească. Însă, dacă decorezi brioşele cu diverse topping-uri, este bine să faci acest lucru chiar în ziua nunţii.

Pentru aprecieri în plus, fii creativă, creează cutiuţe sau punguţe personalizate pentru a oferi brioşele invitaţilor. Scrie mesaje scurte, impresionante şi printează-le pe pungile sau cutiile respective, sau creează etichete pe care să le prinzi de acestea, după bunul plac.

Dacă nu te încântă ideea, atunci foloseşte fundiţe colorate sau alt material în funcţie de tematica nunţii, de anumite decoraţiuni sau chiar în funcţie de rochia de mireasă pentru a personaliza cutiile cu brioşe.

Uite două exemple de brioşe:

 

Brioşe cu lămâie

Ingrediente:

2 ouă

150 g margarină

150 g zahăr

2 lămâi

225 g făină

2 linguri amidon

1 linguriţă praf de copt

1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu

200 g jeleu de lămâie

125 g zahăr pudră

2 fire lămâi

 

Mod preparare: Separă ouăle. Bate margarina cu zahăr tos şi gălbenuşuri. Spală lămâia cu apă fierbinte, rade coaja şi stoarce sucul. Pune deoparte 2 linguri de suc.
 

Înglobează restul de suc de lămâie şi coaja de lămâie în compoziţia de ou. Făina amestec-o împreună cu amidon, praf de copt şi bicarbonatul şi cerne deasupra compoziţiei de ou. Frământă un aluat, iar cu un tel mare, înglobează albuşul bătut în prealabil.
 

Încinge cuptorul la 200 grade C. Unge formele sau tapetează cu suporturi din hârtie pentru brioşe. Introd-o înăuntru aluatul, lăsând liber 2 cm până la gura formei, pentru a avea loc să crească.

Lasă-le să coacă cca. 25 minute, apoi scoate-le din cuptor, lasă-le să se răcorească în forme, apoi desprinde brioşele cu atenţie din forme.
 

Taie fiecare brioşă în două transversal şi umple-le cu jeleu.
 

Amestecă zahăr pudră cu sucul de lămâie păstrat şi unge brioşele. Ornează cu coajă de lămâie şi frunze de lămâiţă.
 

Brioşe cu zmeură

 

Ingrediente:

140 g zahăr fin, plus 200g pentru presărat pe deasupra

200 g făină

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

100 ml iaurt

2 ouă mari, bătute

1 linguriţă extract de vanilie

140 g unt topit, plus extra pentru uns

12 linguriţe gem de zmeură, fără seminţe

 

Mod de preparare: Încinge cuptorul la 190° C. Unge uşor cu unt o tavă de brioşe cu 12 găuri. Pune 140 g de zahăr, făina şi bicarbonatul într-un castron şi amestecă. Bate iaurtul, ouăle şi vanilia într-o cană. Apoi răstoarnă-le, împreună cu untul topit, în bolul cu ingrediente uscate şi încorporează rapid cu o lingură de metal, până se omogenizează.

 

Împarte două treimi din amestec în găurile de brioşe. Cu atenţie, adaugă câte o linguriţă de gem în centrul fiecărei găuri, apoi acoperă cu aluatul rămas.

 

Bagã la cuptor 16-18 minute, până cresc, devin aurii şi elastice la atingere.

 

La final, lasă brioşele la răcit cinci minute înainte să le scoţi din forme şi dă-le prin zahăr fin.

 

 

Autor: Irina B.

Sursa foto: designist.ro

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Rețete

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement