Curiozitati culinare - condimente

Home « Rețete « Tips & Tricks

1. Grecii foloseau cimbrul pentru afumat, iar legionarii romani făceau băi cu cimbru înainte de a merge la lupta pentru a le da curaj şi putere.
2. În Evul Mediu, oamenii credeau că tarhonul era un bun anticorp împotriva muşcăturilor de animale veninoase.
3. Se spune că vechii fenicieni făceau prăjituri condimentate cu
şofran în onoarea zeiţei dragostei atunci când voiau să aibă noroc în dragoste. Împăratul roman Marcus Aurelius se spune că făcea baie în apă cu şofran pentru că îi bronza pielea.
4. În perioada Evului Mediu, oamenii mestecau fenicul în timpul slujbelor religioase pentru a opri zgomotele emise de stomac.

5. Comandanţii romani erau împodobiţi cu ghirlande din frunze de dafin după câştigarea unei bătălii.

6. Se spune că oregano este un simbol al bucuriei, inspirată de Afrodita, zeiţa dragostei la vechii greci. Miresele şi mirii erau împodobiţi cu haine şi cununi de oregano pentru că planta era considerată un mijloc de a întări dragostea între cupluri.

7. Romanii mâncau la desert o prăjitură de anason pentru a le împrospăta respiraţia şi pentru digestie.
curiozitati culinare8. În timpul Romei antice, piperul era un simbol de belşug şi prestigiu pentru că aroma sa iute asezona doar mesele celor înstăriţi.
9. Vechii egipteni, greci şi romani credeau că rozmarinul era considerat o plantă sfântă. Era un simbol al fidelităţii şi se considera că îmbunătăţeşte memoria.
10.
Doctorii personali ai faraonului Tutankamon îi tratau tusea cu chimion negru. Cleopatra folosea chimionul negru pentru baie, iar Nefertiti îl întrebuinţa pentru îngrijirea tenului.

 

                                                                                                                                                  Articol scris de IRINA B.

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: condimente, curiozitati culinare, retete tips and tricks
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement