De ce e bine sa mancam capsuni?

Home « Rețete « Tips & Tricks

Este sezonul lor! Le găseşti peste tot, fie în pieţe, supermarketuri sau la colţ de stradă, vândute de o bunicuţă.

Căpşunele sunt adevărate bombe cu sănătate, o bună sursă de vitamină B5, B6, C, K, mangan, potasiu, fibre alimentare, acid folic, fitonutrienţi şi antioxidanţi, care ajută împotriva radicalilor liberi.

Nu degeaba au culoarea roşie, se consideră că proprietăţile antioxidante sunt în strânsă legătură cu nuanţele căpşunelor.

Dacă te numeri printre persoanele care consumă alimente bogate în antioxidanţi (precum căpşuni, mere, varză, broccoli etc.), afla că eşti mai ferit de bolile canceroase.

De asemenea, dacă îţi plac alimentele colorate (pigmenţii conţin o serie de vitamine şi nutrienţi benefici pentru sănătate), ai cu 36% mai puţine şanse de a îmbolnăvi.

Fibrele pe care căpşunele le conţin ajută la reducerea nivelului de colesterol şi de trigliceride din organism, prevenind astfel şi bolile de inimă şi acţionând ca adjuvant în hipertensiune.

Lucrezi mult, te supui stresului multe ore pe zi sau nu mai ştii ce suplimente să iei în sesiune? Apelează la natură, adică la fructele de sezon, în speţă, la căpşuni, şi mai stăm de vorbă apoi.

Cum era de aşteptat, căpşunele au rezultate excepţionale şi în diete!

Pe lângă gustul delicios, sunt săţioase şi conţin peste 50 de substanţe benefice organismului uman.

 

Consumul lor se recomandă pentru buna funcţionare a inimii şi a circulaţiei sângelui, ele menţinând şi elasticitatea vaselor.

 

Totodată, căpşunele favorizează producerea globulelor roşii, stimulează metabolismul şi cresc capacitatea de ardere a grăsimilor.

Glucidele din căpşune sunt formate din xilitol, fructoză şi sorbitol, substanţe care ajung greu în sânge, nivelul insulinei şi cel al glucidelor rămânând în limite normale, fără să apară aşa-numita "criză de foame".

Oricum ar fi, dă iama oriunde vezi aceste fructe colorate şi răsfaţă-te din plin.

 

Noi îţi propunem două deserturi delicioase cu căpşuni, pe care le găseşti aici: http://www.eatermagazine.ro/chefs/retete/articol-dulciuri-cu-capsuni

 

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: culinar.ro

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: capsuni, dulciuri, gastronomie, retete culinare, tarte cu capsuni
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement