Esti stresat la munca? Mananca rodie

Home « Rețete « Tips & Tricks

De cele mai multe ori avem tendinţa să ronţăim orice altceva numai fructe nu atunci când suntem stresaţi şi nervoşi la serviciu.

Numeroase studii au demonstrat că, aparent, este o modalitate prin care ne diminuăm furia şi stresul, însă nu facem decât să ne minţim.

 

De ce? Pentru că mulţi din compuşii gustărilor au la bază anumite "trucuri" care să ne pună şi mai mult pe jar la locul de muncă.

Ce este de făcut?

Optează pentru fructe şi legume din abundenţă. Nu doar că te calmează, dar te şi energizează, ceea ce înseamnă că vei fi ca nou după un răsfăţ cu fructe, de exemplu.

Un fruct extrem de benefic în acest caz este rodia, acel fruct roşiatic, cu bobiţe mici, considerat, în cea mai mare parte a Asiei şi în zonele mediteraneene, ca fiind unul din cele mai benefice fructe pentru sănătate şi vigoare.

Nu ai idee cât de multe beneficii are rodia pentru organism! Considerată un adevărat elixir al sănătăţii, rodia asigură 40% din necesarul de vitamina C, de acid folic, vitaminele A şi E.

Ca să-ţi vând un pont, află că acest fruct conţine de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde, atât de lăudat!

Aceste fructe roşii sunt capabile să îmbunătăţească circulaţia sangvină, ţinând arterele sănătoase şi mărind cantitatea de oxid nitric, care face ca arterele să se relaxeze şi să se dilate. Ce înseamnă asta? Mai multă capacitate de concentrare, atenţie sporită etc.

Dacă nu-ţi place să mănânci fructul simplu, aşa cum este el, prepară-ţi un suc de rodie.
Antioxidanţii cuprinşi într-un pahar de suc de rodie consumat zilnic scad nivelul colesterolului rău, îmbunătăţesc fluxul sângelui către inimă şi lista poate continua.

După cum bine ştii sau ai auzit, în majoritatea ţărilor mediteraneene, rodia este folosită în reţetele culinare, pentru a da un gust puţin acrişor: în salate, peste brânzeturi sau în iaurt.

Cum se mănâncă?

 

Ce-i drept, curăţarea rodiilor poate fi dificilă, având în vedere că pătează foarte tare în jur. Ca să eviţi să te mânjeşti pe mâini, foloseşte apă rece.

După ce o tai cu grijă (atenţie, nu în jumătate), las-o să stea câteva minute într-un bol cu apă rece. Abia atunci o poţi curăţa de coajă.

Făcând o paranteză, se spune că în Himalaya există o zonă unde nu există familie care să nu aibă cel puţin opt copii, iar aproape o cincime din mamele respective au născut gemeni. Ce legătură există între rodie şi copii? Tocmai că are un mare aport în cazurile de infertilitate, iar localnicii respectivi sunt cei mai mari consumatori de rodie din lume.

Rodia, pe lângă beneficiile gastronomice, este excelentă şi pentru doamnele şi domnişoarele nemulţumite de ten. S-a descoperit că extractele de rodie previn şi înlătură ridurile, catifelează pielea, împiedică formarea negilor şi creşterea părului.

 

 

Irina B.

sursa foto: ligiapop.com

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: cura de slabire, de slabit, fructe, gastronomie, rodie
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement