Ghimbirul sau gingerul, denumit stiintific Zingiber officinale, este planta originara din Asia, cu tulpina neramificata ce poate ajunge pana la un metru inaltime.  Si aceasta colectare este la fel de apreciata de cunoscatori, cei care stiu sa faca diferenta intre un ceai de calitate si unul obisnuit”. Este un ritual traditional prin care ceaiul verde matcha este preparat intr-un mod ceremonios de catre persoana initiata si servit unui grup mic de oaspeti intr- atmosfera calma si linistita. Oaspetii care iau parte la ceremonie trebuie sa gaseasca in participarea la eveniment oaza de pace si liniste sufleteasca, departe de lume si de tot ce este rau, unde mintea se poate deschide spre meditatie.
Ceaiul insa a ramas unul dintre putinele lucruri care ne ofera clipa de liniste din cotidian, iar ceainaria sau chiar propria noastra casa, gradina, terasa acel loc in care sa putem savura acel moment. Ceaiul a inspirat artisti, a oferit armonie, puritate, momente de relaxare si liniste, si chiar a dat nastere unei natiuni marete (Partida de ceai de la Boston, 1773) Ceaiul de usturoi a fost larg raspandit in Grecia Antica si a fost utilizat pentru a intari organismul si a imbunatati sanatatea in general. Ceaiul de usturoi, lamaie si ghimbir este purificator excelent si permite dizolvarea excesului de grasime continuta in organism.
El contine potasiu si mangan, ceea ce il recomanda pentru sprijinirea functiei cardiace si prevenirea bolilor de inima. Ghimbirul este recunoscut pentru proprietatile sale anti-inflamatorii si analgezice, asa ca este adesea utilizat pentru a trata inflamatia si pentru atenuarea simptomelor de durere. In acest articol voi explica in detaliu modul de preparare a unei beri de ghimbir savuroase cu efecte anti-inflamatoare.
Fermentul de ghimbir este cultura de bacterii benefice, cu consistenta similara ceaiului fermentat de Kombucha, constituind baza de pornire a procesului de fermentatie. 1.Toarna intr- oala 3 cani de apa, ghimbir tocat, zahar si sare, apoi adu apa la temperatura de fierbere. Durata sa depinde de temperatura, de tipul de zahar utilizat, precum si de puterea culturii. Bautura finala ar trebui sa aiba un iz placut de ghimbir si, bineinteles, aroma specifica procesului de fermentatie. 
 
sursa foto:  pinterest
 
 
Publicat in: decembrie 2015
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement