Sauvignon Blanc

Home « Rețete « Tips & Tricks

Sauvignon Blanc

Este un vin originar din Valea Loirei, Franța, și din regiunea viticolă Bordeaux. În secolul al XVIII-lea soiul a fost hibridat cu Cabernet Franc, rezultând Cabernet Sauvignon. Sauvignon Blanc este un vin demisec, de culoare galbenă-canar, având reflexe verzui strălucitoare. Aroma sa este destul de intensă, amintind de florile de iasomnie sau de mirosul viței de vie. Dacă este ținut la păstrare în pivnițe, o parte din aromă se estompează, fiind înlocuită cu un buchet complex de învechire. Gustul este foarte proaspăt, cu aciditate notabilă și arome fructate. De la notele de vârf conferite de plante, iarbă și fân, până la tonurile minerale și notele de citrice și aroma tropicală, Sauvignon Blanc întrunește toate calitățile unui vin versatil. Este ideal pentru antreuri, amestecuri de legume, sosuri, salate, mâncare chinezească, arome thai și mexicane, preparate din carne albă, deserturi și lista poate continua.

 

Gabi- Ionela Ciucă
 

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: mai, Sauvignon Blanc
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement