Se poartă curățenia eco

Home « Rețete « Tips & Tricks

Dorința de a găsi cât mai multe metode eco de a face bucătăria să strălucească de curățenie în prag de primăvară a apărut în urma intoleranței pe care o manifest față de produsele cu chimicale din comerț. Bineînțeles că este vorba și de costurile mult mai reduse ale produselor pe care le am deja la îndemână în cămară. Dar cum nu putem doar să vorbim, ci trebuie să mai și muncim, zic să ne întoarcem la esență și să vedem exemple concrete.

Apa oxigenată și amoniacul, bune pentru petele încăpățănate

Apa oxigenată este bună nu doar pentru a vă decolora suvițele de păr, ci și pentru a curăța petele de pe blatul de bucătărie. Dacă veți adăuga și puțin amoniac veți îndepărta urmele de grăsime cât ați zice pește de pe blat. Tot amoniacul se dovedește a fi prietenul de nădejde și dacă avem de-a face cu oglinzi murdare. Soluția este simplă și la îndemâna oricui : dizolvați trei plicuri de amoniac în jumătate de cană cu apă, adăugați o cantitate identică de alcool medicinal și stropiți cu un pulverizator oglinzile. Odată ce le veți șterge cu o cârpă moale veți putea să vedeți și cea mai fină scamă din casă în ele.

Bicarbonatul de sodiu sau pudra magică a gospodinelor Name

Are atât de multe întrebuințări încât zău dacă nu mă simt ca un magician descoperitor de poțiune magică. Curăță suprafețe, dizolvă grăsimea din chiuvetă și îndepărtează foarte ușor și cu spor petele de pe veselă. Dar să nu credeți că de doar atât este în stare bicarbonatul. Printr-o simplă spălare a frigiderului cu soluție de bicarbonat veți ține la distanță mirosurile neplăcute.

NameKetchup-ul, inamicul arsurilor de pe vase

Nu e arsură pe vasele de bucătărie care să nu poată fi îndepărtată de un strop de ketchup. Metoda este foarte simplă și implică puțin ketchup, un burete și puțină apă caldă. Frecați ușor cu buretele fundul oalei și clătiți cu apă călduță, iar rezultatul vă va uimi cu siguranță.

Sucul de lămâie, ideal pentru inox

Inoxul este ca ridurile de expresie. Poate fi curățat dar necesită atenție specială. Ca să scăpați de petele de pe suprafețele de inox preparați o soluție formată din sucul de la o lămâie și apă. Folosiți soluția pentru a clăti obiectele de inox și ștergeți-le cu un prosop de hârtie. Veți constata că obiectele strălucesc și rezistă mai mult în fața petelor nedorite.

Parfumul din... cămară Name

Pentru a vă împrospăta în mod eco locuința vă recomand să puneți pe o farfurioară cojile rase de la o portocală și de la o lămâie, în apropierea unei surse de căldură. Veți simți o aromă discretă de fructe în aer pentru câteva zile. Pentru a elimina mirosurile neplăcute din găleata cu gunoi puneți pe fundul găleții, într-un șervețel de hârtie, zaț de cafea sau chiar boabe întregi.

Vă doresc spor la curățenie și sper să vă fie de folos sfaturile noastre eco.

 

 

Autor:  Oana Calițu

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: bicarbonat, cafea, eco, lamaie, portocala
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement