Sfaturi pentru un gratar perfect !

Home « Rețete « Tips & Tricks
Preparatele la gratar sunt strans legate de anotimpul estival, vara inseamna in afara de cadura, concediu si plaja si gustul savuros si aromele imbietoare ale unui gratar bine facut, savurat in famile sau cu prietenii la racoare si verdeata. 
Una dintre cele mai indragite metode pentru gatit, in special in unele tari printre care si România, gratarul este totodata si cea mai veche metoda de preparare a carnii. 
De aici, aceasta metoda de gatire la foc direct a evoluat si a fost multa vreme principala metoda de preparare a carnii, iar progresul tehnologic al ultimelor doua secole ne-a adus si variante total diferite de metodele vechi de gatire care sunt bazate pe electricitate si gaz combustibil.
Aparatele pentru prepararea apreciatului gratar sunt disponibile intr-o varietate mare de modele, iar acestea ofera de la dotari de baza si preturi mai reduse pâna la dotari de top, materiale de buna calitate si preturi mai piperate.
Sigur si nepoluant, gatitul cu curent electric permite si prepararea mai sigura a alimentelor deoare
Cine asaza din când in când, ca variatie, si legume pe gratar face un bine atât nivelului propriu de colesterol, cât si siluetei - si pe deasupra mai sunt si gustoase. 
Fileul de peste trebuie pus pe gratar pe partea exterioara intai (cea cu piele), permitand astfel partii interioare sa prinda crusta. Caracteristic pentru bucataria basarabeana este imbinarea vinului si a sucului de rosii cu prepararea carnii si a sosurilor, avand ca rezultat retete specfice mai ales popoarelor romantice, in special francezilor.
Capac pentru protectie: acest capac permite prepararea omogena a alimentelor si intensifica aroma specifica de afumat generata de lemn sau carbune.
 
sursa foto: pinterest
 
Publicat in: mai 2017
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement