Vara, fii atent la alimentatia cainelui tau

Home « Rețete « Tips & Tricks

Vara, nu doar noi avem nevoie de un regim alimentar mai aparte pentru a face faţă cu brio caniculei de afară şi stării de disconfort. Şi animalele noastre de companie, în speţă câinii, necesită o atenţie sporită atunci când vine vorba de porţia zilnică de mâncare.

Adesea le dăm orice să mănânce, fără a ţine cont de sfaturile medicului veterinar, care recomandă acele granule special create pentru ei.

Dezobişnuieşte-ţi câinele să mai mănânce orice, chiar dacă vezi că este la fel de pofticios ca tine. Ceartă-l atunci când nu te ascultă, stabileşte-i ore fixe pentru hrănire şi nu-l lăsa să mănânce mai mult de 10 minute. După scurgerea celor 10 minute, ia din faţa câinelui bolul de mâncare.

Chiar dacă se va uita la tine cu cei mai blajini ochi, nu trebuie să te simţi vinovat. Câinii nu au la fel de multe papile gustative ca noi şi, de aceea, nu se poate spune, în apărarea lor, că "savurează" mâncarea.

Dacă hrana câinelui este lăsată constant în bolul de mâncare şi acesta îi este la îndemână, câinele se va învăţa să fie mult mai selectiv cu hrana sa, devenind mofturos.

Cu toate că de mic trebuie învăţat cu un anumit tip de mâncare şi cu faptul că tu ai dreptul să îi iei din faţă hrana atunci când crezi că este satul, fără să riposteze, vara, mai mult ca oricând, trebuie să fii cu ochii în patru să nu mănânce orice întâlneşte în cale. Din cauza căldurii, multe alimente se alterează, iar câinele tău se poate îmbolnăvi. Deci, acele mici granule sunt sfinte!

Slavă cerului, ai de unde să-i cumperi hrană anume pentru el, de asta au avut grijă producătorii de renume care au creat un echilibru între proteinele, uleiurile, fibrele, vitaminele, mineralele şi celelalte elemente regăsite în mâncarea câinilor.

Pe piaţă, există şi hrană "specializată", precum hrană pentru câini de muncă, pentru căţelele însărcinate, pentru căţelele care alăptează şi pentru câinii bătrâni. Există, de asemenea, şi hrană complet uscată sau semi-umedă.

Iată cam ce i-ai putea cumpăra de pe piaţă:

Carne conservată: ai de ales între conserve pe bază de carne în sos, pe bază de peşte sau alte produse pe bază de carne. Bogate în proteine, de obicei sunt amestecate în hrana câinilor, pentru a le oferi o dietă echilibrată.

Hrana semi-umedă completă: conţine de până la patru ori mai multe calorii per gram decât mâncarea conservată. De aceea, trebuie administrată în cantităţi mici.

Există două avantaje ale acestui tip de hrană: sunt complet inodore şi conţin mai puţine reziduuri nedigerabile de câine. Unele tipuri de hrană completă trebuie, totuşi, rehidratate cu apă. Un bol cu apă trebuie să fie la dispoziţia câinelui atunci când îi dai o astfel de hrană, pentru că va simţi nevoia să bea mai multă apă.

Biscuiţi: sunt bogaţi în grăsimi şi carbohidraţi. Ca pondere, conţin la fel de multe calorii ca hrana completă.

Fiind vară, şi câinii au voie să mănânce legume proaspete, pentru că alimentele care sunt echilibrate pentru tine sunt echilibrate şi pentru câinele tău. Îi poţi prepara ceva uşor, de exemplu, o pastă din legume, pe care să o dregi cu zeama în care ai fiert carnea.

În mare parte, te-am lămurit cum trebuie să procedezi, de restul depinde de tine...

 

 

Irina B.

sursa foto: ilovedogs.com

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement