Retetele de vin fiert sunt numeroase in functie de traditie, diferenta fiind data de mirodeniile adaugate, care vor conferi licorii fierte miresme si arome deosebite. Este indicat sa nu folositi foarte multe condimente, caci vinul va capata in final un gust greu, aromele combinandu-se adesea prea puternic. Pentru gripa si raceala, se recomanda doua cesti de vin fiert pe zi, din care una seara, la culcare. Vinul fiert cu putina coaja de lamaie, cu scortisoara sau cuisoare, constituie un remediu minunat care produce sudatie in pneumonie si grabeste vindecarea. Stramosul vinului fiert este mentionat in „Tratatul de bucate al romanului Apicius.
Bogat in vitamina C, dar si in vitamine din complexul B, in zinc, magneziu, sodiu si potasiu, vinul rosu devine un adevarat aliat al sanatatii, dar si al frumusetii. 
Adaugand scortisoara la vinul fiert, nu facem decat sa ii imbunatatim proprietatile sanatoase. Scortisoara creste proprietatile antioxidante ale vinului rosu fiert si totodata ajuta in mentinerea imunitatii.
În plus, vinul fiert conferă senzaţie de căldură pe termen scurt, datorită vasodilataţiei care se manifestă aproape instantaneu. Reţetele de vin fiert sunt numeroase în funcţie de tradiţie, diferenţa fiind dată de mirodeniile adăugate, care vor conferi licorii fierte miresme şi arome deosebite. Este indicat să nu folosiţi foarte multe condimente, căci vinul va căpăta în final un gust greu, aromele combinîndu-se adesea prea puternic.
 
 
sursa foto: pinterest: 
Publicat in: decembrie 2015
Etichete pentru acest articol: vinul fiert, despre, sanatate, beneficii
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement