Vinul fiert si anasonul

Home « Rețete « Tips & Tricks
Cu toţii ne amintim cu plăcere aroma şi senzaţia de relaxare resimţite după ce bem cană de vin fiert.  Depozitat in spatii intunecate si ferit de umezeala, el poate fi pastrat si cativa ani, dar daca este macinat isi pierde destul de repede aroma. 
Vinul rosu este una dintre cele mai vechi bauturi alcoolice de pe planeta, istoria vinului intinzandu-se pe mii de ani. Aromele din vinul fiert şi zahărul maschează concentraţia de alcool, ceea ce îi poate determina pe unii să exagereze cu consumul şi, în consecinţă, să se îmbete mai repede decît dacă ar consuma altă băutură alcoolică. Cu toate că nu există date ştiinţifice care să confirme beneficiile vinului fiert asupra răcelii, această băutură poate fi de ajutor. În plus, mirodeniile care se adaugă în vinul fiert au, la rândul lor, acţiune dezinfectantă şi imunostimulatoare.
Originar din China si Vietnam, anasonul stelat este unul dintre cele mai iubite mirodenii ale lumii orientale, el dand aroma atat deserturilor si bauturilor, cat si preparatelor sarate, inclusiv celor cu carne. Taie lamaia in bucati si pune-le intr-un recipient, apoi adauga si celelalte ingrediente, inclusiv apa fierbinte.
In ultimul timp, a inceput sa fie utilizat chiar si in Europa, in locul anasonului simplu, pentru a aromatiza vinul fiert, turta dulce sau alte deserturi traditionale de Craciun. 
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: decembrie 2015
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement