Vitamina C

Home « Rețete « Tips & Tricks
Vitamina C contribuie la mentinerea functionarii normale a sistemului imunitar in timpul exercitiilor fizice intense si dupa acestea, la metabolismul energetic normal, la functionarea normala a sistemului nervos, la mentinerea sanatatii psihice.  Fara ea n-ar fi posibila viata si miscarea.
Vitamina C combate eficient toti agentii patogeni, parazitii, virusii, microbii si mai ales radicalii liberi, care sunt responsabili cu imbatranirea si in final moartea.
Vitamina C este un aparator eficient al tineretii. Contrar publicitatii care se face privind raportul de vitamina C al citricelor, cantitatea de vitamina C continuta in catina si agrise la 100 de grame de fruct este de 60 ori mai mare decat cea continuta de citrice. S-a demonstrat deja ca persoanele obeze au un deficit de vitamina C de peste 70 %, practic toate functiile organismului sunt dereglate.
Vitamina C poate creşte cantitatea de aluminiu şi fier din intestin fapt ce poate duce la dureri de stomac, crampe abdominale, gaze, diaree, greaţă, vomă sau constipaţie. Complicaţiile gastro-intestinale sunt datorate şi efectului osmotic produs de vitamina C, care face ca în intestin să se absoarbă mai multă apă, fapt ce poate perturba funcţia tractului intestinal.
Desi, majoritatea studiilor provine a observat asocierea dintre cancerul mamar si consumul de vitamina C, doua studii au gasit ca, in anumite subgrupe, aportul de vitamina C dietetica a fost invers asociat cu riscul de cancer mamar. 
In Studiul de Sanatatate a Asistentelor, femeile aflate la premenopauza si care aveau cazuri de cancer mamar in familie, care au consumat in medie 205 mg/zi de vitamina C din alimente au avut un risc de 63 % mai scazut de cancer mamar decat cele care au consumat in medie 70 mg/zi. 
In prezent, nu exista rezultate ale testelor clinice controlate referitoare la faptul ca vitamina C ar afecta negativ supravietuirea pacientilor cu cancer.
 
 
sursa foto: saludymedicinas
Publicat in: noiembrie 2015
Etichete pentru acest articol: Vitamina C,beneficii
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement