Vitamina C, in lumea medicala

Home « Rețete « Tips & Tricks
Vitamina C este esentiala pentru formarea colagenului, componenta structurala importanta a vaselor de sange, a tendoanelor, a ligamentelor si oaselor.
In urma interventiilor chirurgicale masive, unii medici obisnuiesc sa administreze postoperator atat antibiotice si antialgice, cat si vitamina C, pentru cicatrizarea mai rapida a plagii.
 Alaturi de vitamina E si â caroten, vitamina C e un cunoscut antioxidant, care impiedica formarea radicalilor liberi, ce determina afectarea membranelor celulare prin procesele de peroxidare a lipidelor.
 In plus, vitamina C creste expresia genelor care determina aparitia celuleor stem similare celor embrionare, intarzie imbatranirea si apoptoza celulara.
 Doza mult mai mica de Vitamina C incapsulata liposomal, poate avea efecte terapeutice egale sau chiar mai mare decat doze mult mai mari de vitamina C administrate intravenos. Nanotehnologia liposomilor, incapsuleaza moleculele de vitamina C si in felul acesta ea este absorbita in proportie de 93%, masurabila in sange. 
Dupa durata medie de viata a celulelor albe (aproximativ 6 luni) cand celula se reconstruieste, informatia din ADN trece in celula noua, vitamina C daca e prezenta in nucleu distruge retrovirusul. C 500 ( 1000 mg) - tablete cu cantitati mari de vitamina C, cu absorbtie prelungita.
Interesant este faptul ca un test aleatoriu, dublu-orb, placebo-controlat, realizat pe 184 de adulti nefumatori, a raportat ca suplimentarea cu vitamina C (500 mg/zi) timp de doua luni a scazut concentratiile de acid uric din ser in comparatie cu placebo.
De exemplu, vitamina C stimuleaza productia si functia leucocitelor, in special a neutrofilelor, limfocitelor si fagocitelor. Masuri specifice ale functiilor stimulate de vitamina C includ: motilitatea celulara, chemotaxia si fagocitoza.
În concluzie, iată deci că şi vitamina care nu are nici reacţie adversă”, poate să producă unele reacţii adverse! 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: noiembrie 2015
Etichete pentru acest articol: Vitamina C,beneficii
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement