Vitamina C si Calciu

Home « Rețete « Tips & Tricks
Combinatia de Vitamina C, calciu si minerale actioneaza ca un antioxidant asupra sistemului imunitar, intareste bariera de protectie a organismului si mentine buna functionare a scheletului osos si a dintilor. 
In 1934, compania farmaceutica elvetiana Hoffmann-La Roche a fost prima care a produs sintetic, industrial, vitamina C, sub numele de marca Redoxon. 
Fructele citrice (lamaie verde, lamaie, portocala, grepfrut), tomatele si cartofii sunt surse comune si foarte bune de vitamina C. 
S-a demonstrat ca traumele sau ranile consuma cantitate mare de vitamina C la animale, incluzand oamenii. 
Abia in anii 1920 s-a realizat ca si unele tipuri de carne sunt, de asemenea, sursa de vitamina C.
Muschiul si grasimea, care reprezinta baza alimentatiei occidentale moderne, sunt surse slabe. 
Ca si in cazul fructelor si legumelor, gatitul micsoreaza cantitatea de vitamina C continuta.
De pildă, vitamina C de sinteză administrată în poliartrita reumatoidă are efecte modeste, în schimb vitamina C organică, extrasă din fructe, are acțiune mult mai intensă, diminuând durerea articulară şi mărind foarte mult, prin administrare sistematică, mobilitatea articulară.
La rândul lor, toate studiile de laborator au arătat că efectul antioxidant al extractelor naturale cu Vitamina C organică sunt de 6-10 ori mai puternice decât ale vitaminei C de sinteză. 
Acerola şi măceşele sunt fructele cu cel mai mare conţinut de vitamina C, având de 40 de ori mai multă vitamina C decât lămâia şi de 10 mai multă vitamina C decât coacăzele negre
 
 
http://www.eater.ro/
Publicat in: noiembrie 2015
Etichete pentru acest articol: Vitamina C , beneficii , calciu
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement