Decoratiuni de toamna

Home « Stil « Accesorii

Zilele trecute am făcut o plimbare prin parcul din apropierea locuinţei. Am rămas plăcut impresionată de atmosfera relaxantă emanată de copacii falnici care, parcă, mă ocroteau pe măsură ce păşeam şi mai mult pe teritoriul lor. Adierea vântului făcea ca frunzele să se aştearnă în calea mea. N-am stat pe gânduri şi am luat un buchet mare de frunze, căruia i-am întrebuinţat un rol în spaţiul meu intim. Am luat frumuseţea naturală a toamnei de afară şi am adus-o în casă pentru a-mi încălzi viaţa în serile lungi de toamnă. Toamna nu înseamnă numai maro şi gri, aşa că astăzi o să vă arăt câteva idei de a combina culorile şi texturile astfel încât să ne bucurăm de frumuseţea acestui anotimp.

Nu ne costă nimic să adunăm câteva frunze şi să le aranjăm într-o coroniţă. Ar fi bine să optăm pentru frunze multicolore, deja uscate sau pe cele care sunt pe punctul de a începe să se usuce (trebuie ţinute o zi - două la uscat între filele unei cărţi groase (unele pătează, aşa că e mai bine ca fiecare frunză să fie mai întâi pusă între 2 foi de hârtie sau şerveţel). După ce avem circa 70-80 de frunze, depinde de cât de mare vrem să fie coroniţa, trecem o sârmă subţire prin mijlocul lor aşa încât să facem un cerc sau un pătrat, după preferinţă.

Mi-e îmi plac lumânările colorate: roşii, portocalii, maronii, arămii sau galbene, pe care le-am aşezat într-un vas de sticlă înalt, plin cu boabe de porumb uscat, seminţe de dovleac, boabe de cafea (indiferent dacă este crudă sau prăjită, cafeaua are o culoare frumoasă), flori uscate, muşchi proaspăt, chiar ornamente de sticlă sau din materiale ignifuge.

Dovleacul este delicios în plăcintă sau copt ca atare, dar o idee inovatoare ar fi să îl transformăm într-un element de decor. Una dintre utilizări ar fi dovleacul ca vas pentru flori sau alte plante. Mai întâi se taie capacul cu grijă, ţinând cuţitul înclinat la 45 de grade pentru a scoate mult mai uşor coada. Apoi se scot seminţele şi o parte din pulpa care deja s-a desfăcut cu ajutorul unei linguri metalice. După ce totul este curăţat în interior, se umple cu apă şi se adaugă florile în aranjamentul dorit. O variantă a acestei prezentări este introducerea unei vaze în dovleac, preferabil de mărimea lui pentru a nu se vedea.

Un covor, o husă de canapea sau o piesă de mobilier în nuanţe maro poate fi de ajuns pentru a schimba aspectul unei încăperi. Obiectele de decor mici, precum o veioză sau perne decorative în nuanţe neutre, pot fi alegerea temporară a unei teme tomnatice.

Galbenul ocru este o culoare perfectă nu doar pentru perdele şi canapele, ea poate fi folosită cu un maxim de efect şi pentru pereţi. Decorul poate fi întregit de elemente specifice toamnei, precum un platou cu fructe de sezon, serveţele în culori cărămizii şi o sticlă de vin cu un buchet puternic.

O altă opţiune ar fi coşurile de nuiele. Acestea pot fi folosite şi ca elemente decorative, se integrează perfect într-o amenajare rustică. Le putem umple cu frunze de toamnă, păstăi şi castane pentru un decor inedit.decoratiuni de toamna

De asemenea, frunzele colorate le putem pune în rame cu chenar negru, aşezându-le apoi pe noptierăl.Va da o notă de simplitate şi eleganţă. Să nu ezităm să adăugăm şi câteva ghinde în peisaj. Punând pe un suport de tip sfeşnic frunze, ghinde, conuri, alune de pădure şi lumânări, putem realiza un accesoriu cu un look simplu şi casual.

Totul poate fi decorat în ton cu anotimpul de afară cu ajutorul materialelor găsite în natură: hol, ferestre, uşă, grădină. Astfel, podoabele pot fi muliple: coroniţe pentru uşă sau agăţate deasupra mesei din living, imagini pentru sticla geamurilor, feţe de masă sau perdele, idei pentru iluminat sau decoraţiuni pentru masă.

 

 

 

                                                                                                                                   Articol scris de IRINA B.

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: decoratiuni de toamna, frunze dovleac, idei, locuinta
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement