Decoreaza-ti peretii din bucatarie cu litere

Home « Stil « Accesorii

Dacă până acum, literele erau destinate numerotării apartamentului sau casei şi numelui familiei care locuieşte la acea adresa, iată că literele pot decora la fel de frumos şi inedit pereţii bucătăriei.

Pentru realizarea lor, ai nevoie mai întâi de creativitate. Chiar tu poţi fi designer-ul bucătăriei tale, astfel încât pereţii să fie personalizaţi după bunul tău plac. În afară de o doză bună de creativitate, mai ai nevoie de o cutie de vopsea, o pensulă şi puţină îndemânare...şi gata, te poţi apuca de decorarea pereţilor din bucătărie.

Când începi să decorezi un perete cu litere, cea mai simplă variantă de a le monta este să le lipeşti cu adeziv de perete. Şi mai interesante vor fi literele dacă apelezi la spiritul tău ludic pentru a crea unele majuscule sau unele mici.

Pentru a atrage privirea musafirilor, joacă-te cu felul în care trebuie citit textul, fă o combinaţie din care să reiasă mai multe mesaje. Eventual, le poţi folosi şi în jurul unor tacâmuri expuse pe pereţi pentru a accentua "hărnicia" ta.

Cum există şi riscuri, dacă tu consideri că pereţii vor fi mai mult mâzgâliţi decât decoraţi frumos, atunci apelează la seviciile unei tipografii. Aceasta te va ajuta şi te va sfătui ce modele să alegi, cum să poziţionezi literele etc. În principiu, tipografia face litere volumetrice şi le concepe aşa cum vrei tu. Îţi alegi modelul şi culoarea, iar ea va crea designul şi le va fabrica apoi.

O astfel de bucătărie va impresiona, va fi mult mai primitoare şi cu priză la musafiri. Practic, îi vei lăsa cu gura căscată, iar tu te vei simţi mândră de opţiunea aleasă.

Este evident că o bucătărie decorată cu litere creează o bună dispoziţie, oferă o senzaţie de veselie şi fericire.

În general, este bine să optezi sau să pictezi literele în nuanţe de crem, galben, verde cald şi de culoarea mierii. Acestea dau o senzaţie de veselie şi, în plus, fac ca bucătăria să pară mai luminoasă şi mai spaţioasă. În plus, aceste nuanţe se potrivesc cel mai bine pe un perete din bucătărie, şi asta pentru că fac poftă de mâncare!

Nuanţele de gri şi de culoarea fildeşului sunt relaxante fără să pară prea copleşitoare, albastru intens oferă bucătăriei un aer modern, iar asocierea cu roşu poate fi combinaţia perfectă pentru un efect "wow".

La fel de "wow" vor rămâne invitaţii tăi dacă vei folosi combinaţii de roşu, roz, corai. Este adevărat că nu sunt mulţi cei care îşi pictează pereţii bucătăriei în roz, chiar şi atunci când este vorba de litere. Dar dacă ştii cum să foloseşti această paletă de culori îndrăzneţe, rezultatele vor fi spectaculoase, iar bucătăria ta va fi lăudată de toată lumea.

 

 

Irina B.

sursa foto: freshome.com

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: accesorii bucatarie, bucatarie, design bucatarie, stil bucatarie
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement