Gadget-uri de bucatarie esentiale

Home « Stil « Accesorii

Încerci să renunţi la acele kilograme nedorite, însă, de fiecare dată, "mama lene" te "povăţuieşte" să renunţi? Noi îţi propunem o listă cu gadget-uri de bucătărie care te vor ajuta să pierzi în greutate. Poate că sună ciudat, dar gadgeturile de bucătărie contribuie foarte mult să te ţii de dietă, să tai caloriile şi să economiseşti bani.

1. Linguriţa tip "cântar"

Atunci când vrei să pierzi în greutate, o astfel de lingură este un "must have". De exemplu, linguriţa te ajută să măsori gramajul de condimente pe care îl presari în salată, cantitatea de sare, zahăr (1/2 linguriţă = 8 calorii), nuci pisate (1 linguriţă = 15/20 calorii) sau fulgi de ciocolată (1 linguriţă = 20 de calorii). Dezvoltă obiceiul de a folosi aceste linguri zilnic şi nu vei regreta.

2. Cana gradată

Un alt gadget de bucătărie care îţi întinde o mână de ajutor în lupta cu kilogramele este cană gradată. Ea devine cea mai bună prietenă, dacă ştii să o foloseşti în avantajul tău. Mulţi oameni supraestimează, de obicei, felul în care arată o porţie reală, ajungând să se trezească mai "pufoşi" şi cu kilograme în plus. De regulă, o cană gradată ajută să-ţi proporţionezi corect cantitatea de mâncare dorită şi să-ţi tai caloriile nedorite.

3. Tigaie tip "brioşă"

Probabil crezi că am greşit includerea acestui gadget aici, însă te înşeli. Chiar am scris bine, deoarece o tigaie tip "brioşă" presupune gătirea felurilor de mâncare în porţii mici, mai ales dacă ne referim la dulciuri. În plus, poţi prepara mini clătite şi multe alte reţete sănătoase într-o tigaie tip "brioşă". O prăjiturică nu va fi un dezastru, spre deosebire de-o bucată de tort, care periclitează tot efortul de a slăbi.
Bineînţeles, asocierea cu o brioşă este una sugestivă, vrând să scoatem în relief că este o tigaie de dimensiuni reduse.


4. Vase mici

Uneori, poate fi destul de dificil să eviţi excesele alimentare atunci când ai în faţă o farfurie mare. Vasele mici sunt un gadget de bucătărie care îţi "cizelează" apetitul şi te determină să reduci considerabil porţia din farfurie. Vestea bună este că servirea mâncării pe-o farfurie mai mică te ajută să mănânci mai puţin şi nici nu vei observăa acest lucru.

5. Folie de aluminiu

Poate că eşti surprinsă să vezi folia de aluminiu pe lista de gadget-uri de bucătărie esenţiale care te ajută să pierzi în greutate. Dar atunci când încerci să renunţi la câteva kilograme, este primordial ca mâncarea să fie coaptă, şi nu prăjită, aşa că folia de aluminiu este la îndemână.

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: fitsugar.com

 

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: accesorii bucatarie, gastronomie, pentru bucatarie
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement