Pentru un efect maxim, coloreaza-ti bucataria

Home « Stil « Accesorii

Dacă stai şi te gândeşti la locuinţa ta şi faci un remember al camerelor în care îţi petreci cel mai mult timp, fără îndoială, bucătăria ocupă un loc fruntaş.

Bucătăria este spaţiul care te inspiră să găteşti preparate delicioase pentru tine şi familia ta, dar şi spaţiul în care te simţi cel mai bine ori de câte ori ai la îndemână darurile naturii, pe care urmează să le găteşti aşa cum ştii tu mai bine.

 

Bineînţeles, pentru a crea acest spaţiu primitor, şi cromaticii din bucătărie trebuie să-i acorzi o atenţie sporită. Alegerea culorilor potrivite pentru bucătăria ta va ajuta la crearea unui estetic primitor pentru familia şi invitaţii tăi.

Iată cum îţi poţi colora bucătăria cu gust:

1. Culorile din bucătărie ar trebui să fie o extensie a ta

Fie că eşti un bucătar-şef sau doar un novice care doreşte să-şi îmbunătăţească abilităţile culinare, bucătăria reprezintă spaţiul care te inspiră şi în care te simţi în largul tău. Nu numai că găteşti şi pregăteşti mâncare, dar, pentru multe case, este nucleul conversaţiilor în familie şi spaţiul unde se adună musafirii.

Alege pentru bucătăria ta nuanţe luminoase de portocaliu, roşu şi galben şi optează pentru un stil tradiţional din lemn natural. În felul ăsta, îţi vei personaliza întreaga bucătărie după bunul plac.

2. Culoarea pentru bucătărie nu trebuie să fie una permanentă

Pentru proprietarii de case, alegerea culorilor pentru bucătăria lor devine descurajatoare atunci când aleg să trăiască cu o singură paletă de culori mulţi ani, fără să ia în calcul că se pot face schimbări şi îmbunătăţiri. Pentru a da un aer fresh bucătăriei, există câteva opţiuni, cum ar fi pictatul dulapurilor, vopsirea pereţilor, a podelelor, a blatului etc.

3. Bucătăria nu trebuie să respecte aceeaşi schemă cromatică

Chiar dacă livingul şi holul au o culoare anume, asta nu înseamnă că şi bucătăria trebuie să respecte acelaşi principiu. Din contra, fiind spaţiul unde îţi petreci mult timp, ideal ar fi să uiţi de banalul alb şi să-ţi îndrepţi atenţia spre acele culori pastelate, calde, tomnatice sau vii. Efectul va fi unul îmbucurător din punct de vedere vizual, dar şi spiritual, pentru că vei crea o atmosferă primitoare în bucătărie.

4. Dulapurile colorate pot fi aşezate neuniform în bucătărie

Din fericire, zilele când optam pentru o singură culoare au apus! În bucătăriile moderne de astăzi, vei vedea un amestec eclectic de 1-3 culori diferite ale dulapurilor din bucătărie. Acest lucru este cel mai eficient dacă îţi doreşti un spaţiu în care să-ţi placă să intri şi să găteşti cu drag. Cel mai bine este să apelezi la sfaturile unui designer de bucătărie care să te ajute în alegerea culorilor, dulapurilor şi stilului care se potrivesc bucătăriei tale.

5. Culoarea bucătăriei va fi accentuată frumos de corpurile de iluminat

În timp ce eşti încântată de culorile frumoase pe care le-ai ales pentru bucătăria ta, dacă iluminarea nu aduce o strălucire superbă, bucătăria ta se va simţi ca o "temniţă întunecată". Unul dintre cei mai importanţi factori constă în alegerea mai multor surse de iluminat pentru a spori luminozitatea din bucătărie, nu doar pentru estetică, ci şi pentru o ambianţă caldă şi siguranţă în a găti.

Ia în considerare alegerea spoturilor ambientale, iluminatul pandantiv sau alege acele aplice care se prind în blatul dulapurilor.

6. O paletă de culori neutră nu trebuie să fie plictisitoare

Există concepţia greşită cum că unele culori neutre, cum ar fi bronz, maro, gri, pot părea neprimitoare şi lipsite de viaţă în spaţiul din bucătărie. Dimpotrivă, culorile neutre asociate cu podele din lemn bogat, suporturi de bucătărie metalice şi corpuri de iluminat pot schimba întreagă încăpere la 180 de grade. Similar, o bucătărie îmbrăcată toată în alb poate avea acelaşi efect atunci când este combinat cu finisaje bogate.

7. Adaugă culori "de efect" în bucătăria ta

Dacă ai o personalitate eclectică, adăugarea de culori primare ar putea fi răspunsul la banalitatea din bucătăria ta. Scaunele de bar frumos colorate, gresia pictată, textilele cromatice pot fi opţiunele perfecte care să te ajute să-ţi creezi un spaţiu distractiv şi primitor.

8. Nu-ţi fie teamă să fii îndrăzneaţă!

Vrei să-ţi pictezi pereţii, chiar dacă nu ai talent la desen? Fă-o! Decorează-ţi uşa frigiderului cu personajele preferate ale copiilor tăi sau alege note din natură. Vei aduce un plus de creativitate în spaţiul cel mai iubit din casă!

 

 

Irina B.

sursa foto: goodfon.com

Publicat in: septembrie 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement