Ustensile utilizate in bucataria raw vegan

Home « Stil « Accesorii

Bucătăria raw veagan a câştigat teren în ultimii ani. Ceea ce stă la baza acestui tip de bucătărie este mâncarea în stare naturală. Mulţi declară că tranziția este presărată cu piedici, pentru că este este destul de greu să înceapă dintr-o dată să mănânce doar crudități, în stare naturală, după ce o viață întreagă au consumat doar hrană gătită. Majoritatea celor care trec pe acest stil de viață simt nevoia să mănânce, măcar la început, alimente care să le amintească de cele consumate anterior.

 

Însă, ca toate celelalte bucătării, şi cea raw vegan necesită anumite ustensile pentru ca alimentele să-şi păstreze proprietăţile intacte. Spre deosebire de aparatele utilizate în bucătăria tradițională, cele din bucătăria vegană crudă nu distrug substanțele nutritive din alimente (plus enzimele), în multe cazuri făcându-le chiar mai ușor de asimilat. De exemplu, folosirea storcătoarelor sau a blenderelor face mâncarea mai ușor de digerat și, implicit, mult mai ușor de asimilat.

În bucătăria vegană crudă nu e nevoie decât de câteva ustensile banale și aparate, pe care probabil că deja le avem în bucătărie:

 

1. Cuțite

- se pot utiliza cuțite obișnuite, însă e bine de știut că cele mai bune sunt cele ceramice;

- cuțitele ceramice nu oxidează cruditățile, nu ruginesc, taie foarte bine și rămân ascuțite de 10 ori mai mult timp ca și cuțitele tradiționale și nu transferă gust sau miros metalic alimentelor, cum se întâmplă în cazul cuțitelor obișnuite;

 

2. O tablă de lemn sau de bambus pentru tăiat

- se poate folosi o tablă de lemn obișnuită sau una de bambus (mult mai rezistentă, cu o durată de viață mai mare);

- este indicat să evităm folosirea tablelor de tăiat din materiale sintetice; de exemplu, tablele de tăiat din plastic nu sunt ecologice, iar părțile infime de plastic din ele, care se desprind, la fiecare tăiere, pot ajunge în mâncare, reprezentând un risc pentru sănătate; în plus, striațiile apărute pe ele în urma tăierii sunt locuri ideale de apariție a bacteriilor, care vor ajunge apoi, prin transfer, pe alimentele pe care le prepari;

 

3. O bucată de tifon, un săculeț din cânepă sau o strecurătoare din inox

- pentru strecurarea laptelui din semințe sau nuci, a pulpei de la sucurile vegetale sau germinarea semințelor;

- sunt recomandabile strecurătoarele din materiale organice, ecologice, precum tifonul (100% bumbac) sau cânepa, în detrimentul celor din oțel sau din alte materiale;

- bucăți din tifon sau cânepa se pot folosi ca atare pentru strecurare sau se pot face săculeți, care sunt mult mai ușor de utilizat; îți voi arăta, pas cu pas, cum să-ți faci singur acești săculeți, într-un articol viitor;

-strecurătoarele din inox se găsesc la toate magazinele în care se vând ustensile pentru bucătărie, iar tifonul și cânepa se găsesc în magazinele în care se vând materiale textile; dacă nu ai chef sau răbdare să-ți faci singur un săculeț pentru strecurare, atunci poți cumpăra unul gata făcut, de aici;

 

4. Un deshidrator

- deshidratează fructe, nuci, legume, ca atare sau sub formă de preparate;BUCATARIA RAW VEGAN

- se pot face diverse mâncăruri vegetale crude: pizza, sărățele, magiun, hamburgeri, prăjituri, chips-uri, clătite, cheftele, pâine;

- degajă mult mai puțină căldură ca un cuptor obișnuit;

- ocupă mai puțin loc în bucătăria ta ca un cuptor clasic și are un design șic;

- temperatura de deshidratare este reglabilă, iar setarea ei la 45 de grade, permite păstrarea tuturor nutrienților din preparate;

- cu ajutorul lui, produsele deshidratate vor fi 100% sănătoase, fără chimicalele care li se adaugă celor din comerț.

                                                                                                                                                                       Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement