Aparatura indispensabilă pentru bucătăria ta

Home « Stil « Aparate

 

Aparatura indispensabilă pentru bucătăria ta

 

Care aparate electrocasnice sunt indispensabile în bucătărie și care nu sunt?

Bucătăria reprezintă, pentru o mare parte dintre gospodine, locul în care acestea își petrec foarte mult timp. În consecință, aceasta trebuie mobilată astfel încât să îți facă plăcere să gătești în ea, să îți bei cafeaua dimineața, să pregătești micul dejun celor dragi,etc. Există o serie de aparate electrocasnice indispensabile oricărei bucătării, dar și un număr mare de astfel de aparate care sunt cumpărate dintr-un simplu moft, deoarece “ sunt la modă”. Și totuși, care ar putea fi acele aparate ce prezintă o mare importanță, fără de care nicio gospodină nu ar putea să își desfășoare, în mod normal, activitatea de zi cu zi?

În primul rănd, se știe că aparatele electrocasnice mari sunt cele care îți dau cea mai mare mână de ajutor în bucătărie. Astfel, aragazul și frigiderul nu pot lipsi din nicio casă. Fără ele, nu este posibilă nici preparea mâncării, nici păstrarea ei în condiții optime. Dacă le ai pe acestea două, e foarte probabil să te descurci fără restul. Alături de frigider și aragaz, mai există câteva aparate electrocasnice mici care îți pot ușura munca. Mixerul, care poate fi utilizat la diverse activități, precum preparea cremelor pentru prăjituri, prepararea maionezei, a albușurilor, a pilafului, este, pe cât de mic, pe atât de eficient și poate, într-o măsură, destul de mare, să devină un prieten de nădejde în experiența culinară.

Name

Necesare, dar nu indispensabile, sunt și aparate precum: cuptorul cu microunde, care te scutește de mult timp, deoarece durează mai puțin să încălzești la microunde decât la aragaz, mașina de tocat carne, singura capabilă să realizeze acest tip de activitate și, nu în ultimul rând, hota, care asigură o capacitate mare de absorbție a grăsimilor, vaporilor și mirosurilor. Și robotul de bucătărie are un rol extrem de important, întrucât îndeplinește mai multe sarcini decât electrocasnicele obișnuite și ocupă un spațiu mai restrâns decît ar ocupa, în mod normal, toate aparatele care realizează funcții asemănătoare. Astfel, robotul poate: toca diferite tipuri de carne, stoarce fructe, felia sau pasa anumite alimente si chiar frămînta aluatul pentru prăjituri.

Un „must have” al vremii sau necesitate reală?

Există, totuși, și aparate electrocasnice care sunt achiziționate de diferite persoane doar pentru că sunt la modă în momentul respectiv și pentru că „dă bine să le ai în casă”. Un astfel de exemplu este și espressorul, apărut de puțin timp în magazinele noastre, a cărui rol este acela de a te ajuta să îți prepari singur diferite tipuri de cafea si cappuccino. Nici toaster-ul nu poate fi privit ca indispensabil, deoarece sandwich-urile pot fi făcute manual, fără a avea o anumită formă. De asemenea, aparatele de făcut înghețată sunt opționale, întrucât înghețata este preparată în casă de mulți ani, fără ajutorul unor astfel de ustensile.

Cu toate acestea, doar gospodinele sunt în măsură să răspundă la întrebarea: ce este cu adevărat indispensabil în propria bucătărie? În funcție de timpul pe care îl petreci în această cameră, de activitățile pe care le întreprinzi aici ( nu necesită aceleași aparate realizarea unui sandwich și prepararea unor sarmale), te poți decide ce tip de electrocasnice îți sunt necesare. Nu trebuie să omitem faptul că, din ce în ce mai mult, femeile acestui secol preferă semipreparatele în locul mâncărurilor gătite în casă, întrucât este vorba de mai puțin timp.

 

 

Iliescu Gabriela Cristiana

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement