Cum alegem cantarul de bucatarie ?

Home « Stil « Aparate
Cantarul electronic de bucatarie este un aparat electrocasnic indispensabil pentru gospodine . Fie ca urmezi o dieta stricta, fie ca iti place sa faci totul ca la carte, doar cu ajutorul unui cantar poti avea siguranta ca folosesti ingredientele corespunzator.
Orice bucatar desavarsit este de acord ca dozajul corect al ingredientelor poate determina reusita unei retete, mai ales pentru cei care nu cunosc inca tainele gatitului. 
Multe persoane se feresc de felurile de mancare ce necesita o atentie deosebita la preparare, considerandu-le mult prea complicate pentru a fi realizate in casa, indiferent ca este vorba despre dulciuri, feluri de mancare migaloase sau pur si simplu retete cu specific traditional. 
Desi servesc un scop simplu, cantarele de bucatarie nu sunt toate la fel, aceste avand diferite forme si dimensiuni si unelte de masurare mecanice sau digitale.
Cantarele de bucatarie mecanice se bazeaza pe o colectie complexa de arcuri si rotite care indica greutatea cu ajutorul unui ac pe o scala. 
Cantarele de bucatarie digitale ofera informatii mult mai precise si sunt de obicei mai rezistente in timp decat cantarele de bucatarie mecanice. 
Marea majoritate a cântarelor de bucătărie au o capacitate de 3 sau 5 kg. Excepţie lingurile-cântar, care au capacităţi de până la 300 sau 500 grame.
Diviziunea de cântărire este de 1 gram în cazul tuturor cântarelor de bucătărie. Asta însemnând că nu poate cântări greutăţi de sub un gram şi nu poate afişa diferenţe mai mici de un gram.
Cântarul de bucătărie nu-l folosim mai mult de câteva minute pe zi. Pentru ca în restul timpului să nu ocupe spaţiul degeaba, producătorii s-au gândit să le ofere o utilitate secundară. Afişajul există, partea electronică la fel, adăugând doar câteva linii de soft putem obţine de exemplu un ceas. Sau altele, uneori cu dotări suplimentare şi pe partea de hardware.
Dacă cântarul de bucătărie nu are indicator privind starea bateriei şi constataţi disfuncţionalităţi, respectiv afişarea unor cifre aleatoare în locul greutăţii, este posibil să fie din cauza bateriilor descărcate, fiind necesară înlocuirea lor.
 
 
sursa foto: pinterest
 
Publicat in: iulie 2016
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement