Mașina de făcut pâine, un ajutor în bucătărie

Home « Stil « Aparate

Trăim într-o lume a „vitezei” și a evoluției. Timpul nu ne mai permite să stăm ore întregi în bucătărie, așa cum fac mamele și bunicile noastre. Dar nici o problemă pentru că și tehnologia ține pasul cu nevoile noastre.

 

Pâinea este un aliment foarte consumat de români, fie că este din făină albă, neagră, cu semințe sau integrală. Cu toate că putem găsi în magazine orice sortiment de pâine dorim, tot mai mulți oameni preferă să își facă pâinea în casă. Procesul de preparare al pâinii necesită foarte mult timp.

Tocmai de aceea dacă vrei să îți prepari pâinea în casă și să îți ușurezi munca, cel mai util ar fi un aparat de făcut pâine.

 

Toate companiile producătoare de electrocasnice au nenumarate tipuri de aparate pentru făcut pâine.

Utilitatea unui astfel de aparat în bucătărie este că poți prepara pâinea foarte ușor și nu necesită foarte multă atenție în timpul procesului. Cu aparatul de făcut pâine, obținem o pâine de casă proaspătă și sănătoasă cu un efort minim. Totul se desfășoară complet automat: amestecat, frământat, crescut, copt.

Atunci când ne alegem un aparat de făcut pâine, o facem în funcție de nevoi, preferințe și buget. Înainte de a face achiziția trebuie să ne gândim cât de des vom folosi aparatul, dacă vom găti pâine zilnic sau doar din când în când, sau pentru câte persoane.

 

O mașină de făcut pâine este alcătuită din: malaxor şi cuvă, ambele detaşabile, un pahar gradat, o lingură pentru dozat şi – evident – un manual de întrebuințare, așa că este foarte simplu de folosit.

Pentru că v-am menționat mai devreme despre câteva feluri de pâine, în continuare o să vă prezint și o rețetă de pâine făcută în casă.

 

Pâine integrală cu stafide și nuci


- 350gr făină integrală de grâu sau de secară
- 2 linguri stafide cu nuci
- un plic de praf de copt
- un plic de drojdie uscată
- o linguriță de sare
- 270 ml de iaurt călduț

Amestecăm bine ingredientele și le punem în mașina de făcut pâine.

Poftă bună!
 

 

Sursa: Kudika.ro

Autor: Gabi Ionela Ciucă

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement