Opteaza pentru aparate si ustensile hi-tech in bucatarie

Home « Stil « Aparate

În ultimii ani, gadget-urile şi ustensilele moderne au câştigat tot mai mult teren, în detrimentul celor clasice, cu care eram obişnuiţi. Acum, bucătăria modernă este accesorizată cu ustensile şi aparate de ultimă generaţie, adevărate tehnologii inovatoare care ne ajută să câştigăm timp preţios în bucătărie.

În anul 2013, ne "îmbrăcăm" bucătăria cu piese folosind tehnologia tri-layer (strat exterior din oţel ce combate coroziunea, corp intern, plin, din aluminiu la centru pentru a conduce şi distribui uniform căldura şi strat exterior non aderent din inox pentru a opri depunerile reziduale sau mirosurile), combine frigorifice HD care se curăţă singure, linguri-cântar electronic şi aşa mai departe.

De exemplu, noile ustensile pentru gătit ce poartă amprenta marelui chef Gordon Ramsay, denumite MAZE (nume purtat şi de unul dintre restaurantele sale), promit să combată coroziunea, fiind alcătuite din aluminiu la centru pentru a conduce şi distribui uniform căldura şi strat exterior non aderent din inox pentru a opri depunerile reziduale sau mirosurile.

Fiind în viziunea lui Ramsey "ustensilele perfecte, pe care trebuie să le aibă oricine în bucătărie", nu e de mirare că aceste ustensile extrem de practice sunt folosite în toate cele 19 restaurante aflate în proprietatea sau controlate de către Chef Ramsay.

La fel de utile sunt combinele frigorifice High Definition Cooling de la Hotpoint, care păstrează prospeţimea şi calitatea alimentelor, prelungindu-le durata de valabilitate într-un mod complet natural. Răcirea de înaltă definiţie este caracterizată de Air Tech Evolutionsi Hygene Advance, o tehnologie avansată "No Frost", care garantează o temperatură constantă în interiorul frigiderului şi o răcire mult mai rapidă, dublând durata de valabilitate a alimentelor.

În plus, aceste combine frigorifice HD sunt dotate cu tehnologia Hygene Advance, un tratament cu ioni de argint a pereţilor interiori ai aparatului frigorific, pentru ca toate alimentele să fie păstrate într-un mediu igienic. Datorită Hygene Advance se împiedică formarea mucegaiului şi a bacteriilor.

Dacă până acum răsfoiam pagini întregi în căutarea exemplelor de reţete delicioase, cu noul cuptor Samsung MUSE, gătitul este floare la ureche! Acesta oferă funcţii diverse şi recomandări de reţete, astfel încât porţiile pregătite să fie savuroase şi nutritive. În plus, tehnologia inovatoare, TDS (Triple Distribution System) distribuie undele uniform, din trei direcţii, pentru a ne ajuta să preparăm o masă delicioasă într-un timp extrem de rapid, dat de elementul eco (în modul standby, consumul de energie este redus cu 40%).

Trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că nu numai o dată reţeta nu a avut niciun gust, pentru că n-am ştiut cum să proporţionăm corect sosurile, aromele fine şi cantitatea de zahăr „la linguriţă". Ca să estimăm exact gramajele mici, s-au inventat lingurile-cântar electronic cu ecran LCD, care ne arată cantitatea pe care o avem, cât trebuie să adăugăm sau ce surplus trebuie îndepărtat.

De la an la an, bucătăria este mai "bogată" şi mai tehnologizată cu ustensile şi accesorii care ne uşurează munca şi ne scutesc să nu ne enervăm atunci când checul s-a ars sau cozonacul n-a crescut.

 

 

Irina B.

sursa foto: goodfon.com

Publicat in: septembrie 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement