Pro sau contracuptorului cu microunde !

Home « Stil « Aparate
Cuptorul cu microunde a devenit în ultima perioadă un element nelipsit din majoritatea bucătăriilor,  din ce în ce mai sofisticate şi mai elaborate. Dar, în acelaşi timp, au apărut şi polemicile legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos?
Microundele sunt o formă de radiație electromagnetică cu lungimi de undă ce variază între 1 metru și 1 mm. În ceea ce privește cuptorul cu microunde, acesta funcționează pe baza unui dispozitiv numit magnetron, cu ajutorul căruia electricitatea este convertită în unde de înaltă frecvență, asemănătoare undelor scurte radio. Altfel spus, cuptorul cu microunde emite radiații electromagnetice. Acestea afectează direct moleculele de apă din alimente.
În urma încălzirii hranei la cuptorul cu microunde, alimentele suferă modificări. O mare parte din cantitatea de substanțe nutritive este diminuată, iar rezultatul nu este nicidecum unul sănătos pentru organism.
Desigur, timpul scurt de preparare al alimentelor, volumul mic, preţul mic, consumul mic, toate sunt argumente pentru care, în acest secol al vitezei, există atâtea cuptoare cu microunde pe planetă. La astfel de avantaje, luate în calcul de toate familiile care şi-au achiziţionat un cuptor cu microunde, desigur că nu trebuie aduse multe argumente suplimentare. Totuşi,  chiar din partea medicală a ecuaţiei (unde există, dealtfel, cele mai multe controverse sau aspecte puţin cunoscute) se semnalează anumite avantaje faţă de alte metode de preparare (prăjire, abur, cuptor, fierbere…). 
In  urma încălzirii hranei la cuptorul cu microunde, alimentele suferă modificări. O mare parte din cantitatea de substanțe nutritive este diminuată, iar rezultatul nu este nicidecum unul sănătos pentru organism.
Microundele folosite asupra cărnii determină apariția unei substanțe (d-nitrosodietalonamină) cunoscută ca factor ce cauzează cancerul.
Structura proteinelor este degradată în orice aliment încălzit sub influența radiațiilor produse de cuptoul cu microunde.
În timpul încălzirii rapide, hrana își pierde substanțele nutritive ce se transformă în elemente/toxine ce nu pot fi metabolizate de către organism;
Laptele și cerealele bebelușilor încălzite la cuptorul cu microunde devin nocive în urma hidrolizei proteinelor.
Dezghețarea alimentelor utilizând microundele alterează catabolismul glucozidelor și al galactozidelor.
În cazul in care se încălzește laptele în sticla de biberon acesta va fi contaminat cu o toxină numită bisfenol A (BPA) care se degajă sub influența microundelor și la temperaturi mari din materialul sticlei.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: iulie 2016
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement