Slow cooker: pregatirea calitativa a mancarii

Home « Stil « Aparate

Slow cooker este o oală cu o tehnologie modernă, care permite prepararea mâncării în câteva ore, cu un efort minim din partea bucătarului, nemaifiind nevoie să se amestece în mâncare. Este destul de utilă şi convenabilă pentru că o preparare atât de lungă elimină şi riscul bacteriilor din mâncare.

Este necesar ca oala să fie umplută cca trei sferturi, altfel mâncarea riscă să dea în clocot. Reuşita reţetei ţine de nivelul constant de temperatură la care este făcută mâncarea, tocmai de aceea este bine ca oala să nu fie umplută complet. De asemenea, în cazul reţetelor obişnuite, este recomandată reducerea cantităţii de lichid şi mai mult. Gătitul la o oală slow cooker nu necesită folosirea aceleiaşi cantităţi de lichid ca la o mâncare obişnuită (gătită într-o cratiţă oarecare), din cauza că lichidul nu se evaporă la fel de repede.

Oalele moderne de tipul Slow Cooker sunt dotate cu programe electronice. Acestea au diverse setări de temperatură. De exemplu, opţiunea low setting permite gătirea graduală a ingredientelor puse în oală, iar programul durează în jur de 8 ore. Pe lângă acest program de 8 ore, există şi opţiunea high setting, programul durând în jur de 3 – 5 ore.


Slow Cooker se îmbină perfect cu Slow Food, care este o mişcare apărută ca reacţie la stilul de viaţă fast food, ce se defineşte printr-un concept care este legat atât de mâncarea în sine, consumată, cât şi de aspectele sociale, politice, naturale, de tradiţie şi cultură locală.slow cooker


Organizaţia Slow Food a fost fondată în 1989 şi susţinută de membri din 150 de ţări, cu o reţea de 2000 de comunităţi interesate de acest mod de a găti, precum şi de sustenabilitatea calităţii mâncării.

 

sursă imagine: hometown.com

 

Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: aparate electrocasnice, bucatarie, retete culinare, slow cooker
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement