Totul despre robotul de bucatarie !

Home « Stil « Aparate
Daca esti pasionat de gatit si petreci suficient de mult timp in bucatarie preparand felurile de mancare sunt sigur ca ti-ai dori sa scapi de acele sarcini repetitive precum taiatul si feliatul ingredientelor, tocatul carnii si storsul fructelor. Din fericire poti apela la un ajutor de nadejde in aceste situatii: robotul de bucatarie.
Cei mai sofisticaţi roboţi de bucătărie îndeplinesc chiar şi 30 de funcţii: toacă, mărunţesc, feliază, răzuiesc, mixează, storc, pasează diverse ingrediente (fructe, legume, carne, sosuri, creme) etc. Un aparat mai “şmecher” poate face şi operaţii mai speciale, cum ar fi frământarea mai multor tipuri de aluat (de pâine, chec, pizza, cozonac etc.).
Desi pare un termen desprins dintr-un roman Science Fiction, robotul de bucatarie este de fapt un termen pompos pentru un accesoriu de bucatarie multifunctional, capabil sa faca sarcinile repetitive mult mai repede si mai bine decat tine.
Chiar si bucatarii experimentati apeleaza la roboti de bucatarie din motive de eficientizare a timpului si datorita rezultatelor mai bune decat in cazul operatiunilor manuale, pentru ca un blender va produce intotdeauna un smoothie mai ‘smooth’ decat va putea face un chef profesionist taind si storcand ingredientele.
Cu cât face mai multe lucruri, cu atât vei da mai mulţi bani pe el. Un motiv în plus să alegi un robot de bucătărie profesional, de marcă: acesta este însoţit, automat, de un certificat de garanţie pe o perioadă lungă (chiar şi până la 10 ani).
Un aparat puternic, de peste 600 W, lucrează mai repede şi cu mai multă precizie decât unul cu putere redusă şi, automat, consumă mai puţină energie electrică. Dacă mai adaugi şi economia făcută la apă (de vreme ce nu mai ai de spălat “n” cratiţe, oale etc.), vei vedea că îţi scoţi destul de repede banii daţi pe un robot performant.
Nu ai nevoie de un robot care, în schimbul “serviciilor” sale, să îţi aducă un factor de stres în plus: zgomotul pe care îl face. Verifică, deci, şi nivelul de silenţiozitate (recomandat: 75-80 dB). Şi ţine minte că există aparate prevăzute cu înveliş dublu din plastic, ce amortizează zgomotul.
Accesoriile incluse – aceasta este cea mai evidenta diferenta si anume numarul de accesorii incluse in pachetul robotului. Modelele mai costisitoare vin cu boluri si vase de dimensiuni variate, cu mai multe tipuri de lame si discuri de taiere, capace de protectie si alte accesorii care iti fac viata mai usoara in bucatarie.
La fel cum iti speli dintii dupa fiecare masa este necesar sa cureti toate accesoriile folosite dupa fiecare utilizare a robotului. Urmele de mancare ramase in vasul de amestecare sau pe lamelele de taiere pot cauza probleme de sanatate la urmatoare utilizare a robotului sau il pot defecta in timp. Curata bine accesoriile cu apa si detergent de vase.
Nu il folosi minute in sir in continuu, fara sa faci pauze, pentru a permite motorului sa se raceasca. Motorul este probabil cea mai scumpa componenta a unui robot de bucatarie, deci ai grija de el, in special daca produsul a iesit din garantie.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: iulie 2016
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement