Amenajarea bucatariei de vara

Home « Stil « Mobilier

În zilele călduroase ador să gătesc în bucătăria mea amenajată afară, în curte, extrem de cochetă şi modernă. Pot spune cu mâna pe inimă că este spaţiul în care mă simt în largul meu, mai ales când la prepararea reţetelor mele participă întreaga natură.

 

Până acum câţiva ani, visam să am o bucătărie exterioară, dotată cu toate electrocasnicele necesare unei bucătării, însă mereu intervenea câte ceva ce mă determina să tot amân îndeplinirea visului meu.

 

Această situaţie a durat până am pus piciorul în prag şi am hotărât că nu mai suportă amânare, aşa că mi-am suflecat mânecile, am început să-mi concep ideile şi mi-am chemat ajutoare.

 

Mai întâi, mi-am ales materialele, care trebuie să fie şi rezistente la intemperii, praf, dar şi uşor de curăţat. Apoi, mi-am conturat stilul pe care mi l-am dorit pentru bucătăria mea şi am ales o combinaţie între lemn (să pară rustic) şi cărămidă, o combinaţie perfectă pentru mine. Pe ici, pe colo, mi-am decorat spaţiul cu granit şi oţel (utilizate atât pentru rezistenţa lor, cât şi pentru a obţine un look industrial, modern).

 

Deşi pare că totul a fost făcut doar bătând din palme, ei bine, odată începută operaţiunea "bucătăria de vară", am avut multe bătăi de cap: în primul rând, montarea chiuvetei pe unul dintre pereţii exteriori, într-un blat de lucru, mi-a mâncat din timp, precum şi racordarea la gaze şi lumină, multe acte, amânări, dar nu a fost totul doar gri, ci am răsuflat uşurată când am fost felicitată că am ales strategic amplasarea bucătăriei, pentru că în dreptul ei se află cea de interior, pe cealaltă parte a peretului.

 

Mai apoi, mi-am dorit o teresă micuţă, pentru a proteja cât de cât electrocasnicele, cât şi mobilierul. Pe urmă, mi-am dorit o bucătărie mai mare, am prelungit masa de lucru amplasată pe unul dintre pereţi cu o latură, obţinând o formă de "L”.

 

Un element foarte important în amenajarea bucătăriei mele de vară l-a constituit grătarul. Pentru că nu putea lipsi din dotare, a trebuit să-i găsesc un loc foarte bun deoarece reprezintă piesa centrală.

 

Mobilierul ales are nuanţe calde, pastelate, doar două corpuri suspendate, în care mi-am pus ustensilele de bucătărie şi condimentele, şi unul aproape de masă, pentru tacâmuri. Am montat aragazul, mi-am pus o măsuţă, câteva scaune, flori şi gata spaţiul meu de bucătărit.

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: countertopspecialty.com

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement