Cum iti organizezi bucataria

Home « Stil « Mobilier

Se ştie că o bucătărie organizată după bunul plac are avantajul unui spaţiu confortabil, în care să găteşti şi să te bucuri de reţete culinare preferate alături de cei dragi.

O bucătărie organizată şi bine planificată este mai relaxantă şi-ţi oferă mai mult spaţiu în timp ce găteşti masa.

 

Datorită unei bune rânduieli, vei avea mai mult timp pentru cafeaua de dimineaţă şi mai mult loc pentru decorarea bucătăriei după bunul plac.

Primul pas pe care îl poţi face este să-ţi aranjezi zona mesei cât mai aproape de fereastră, pentru a simţi aerul proaspăt dimineaţa, la micul-dejun.

Dacă bucătăria este lungă şi îngustă, încearcă să creezi o delimitare vizuală şi pune la jumătatea distanţei unui perete un corp de mobilier care eventual să blocheze chiuveta, pentru că ştiu că nu îţi doreşti să se vadă de la intrare vasele nespălate.

Pentru a avea mai mult spaţiu poţi recurge la o soluţie simplă: sparge un perete! Pereţii care nu sunt de rezistenţă sunt goi şi subţiri, deci uşor de dărâmat.

 

Dacă scapi de peretele dintre bucătărie şi living, vei avea un spaţiu deschis care îţi va permite să găteşti în timp ce vorbeşti cu prietenii.

Atunci când vine vorba de stilul bucătăriei tale, în trend sunt materialele simple sau imprimeurile îndrăzneţe, şi nu cele înflorate. Pentru mobilă, poţi alege liniile curate şi formele simple.

Pentru suprafeţele de lucru alege granitul, acesta este materialul cel mai bun datorită rezistenţei şi aspectului mat. Pentru bucătării pretenţioase poţi opta pentru Corian.

De asemenea, un blat din lemn solid va face ca bucătăria ta să arate deosebit. Pentru a obţine un aspect modern, optează pentru sticlă sau oţel inoxidabil.

Ştiu că-ţi dau bătaie de cap dulapurile şi sertarele, însă dacă ţi le organizezi temeinic, bucătăria ta va arăta ordonată, curată şi dotată cu toate ustensilele necesare.

Astfel, încearcă să-ţi aşezi condimentele fie în ordine alfabetică pe raft, fie în funcţie de cât de des le foloseşti, pe grupuri. Uleiurile, sosurile şi dulceţurile trebuie să stea separate în dulap, la fel şi cutiile cu cereale.

 

Ustensilele pentru gătit pot fi organizate după mărime şi categorii, tu alegi, iar aparatele electronice le poţi amplasa astfel încât să-ţi fie mereu la îndemână, să nu "alergi" prin bucătărie când lumea ţi-e mai dragă.

Încearcă să faci din bucătăria ta spaţiul în care să te simţi în largul tău, imprimă şi lasă-ţi amprenta acolo unde consideri că este necesar: adu-ţi ghivece cu flori, plantează ierburi aromatice, înfrumuseţează-ţi ferestrele cu nuanţe calde...fii tu, în bucătăria ta!

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: hgtv.com

 

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement