Cum sa iti organizezi alimentele in frigider

Home « Stil « Mobilier
Fiecare zona a frigiderului are caracteristici foarte specifice de temperatura care pot stoca produsele alimentare in functie de nevoile lor de frig.
In acelasi mod in care frigiderul este un instrument eficient pentru a preveni alterarea produselor alimentare, de asemenea, uneori, poate fi si  o sursa de contaminare. 
Problema principala este aparitia contaminarii incrucisate; agentii patogeni se pot deplasa de la un aliment la altul si de a converti frigiderul intr-o sursa de infectie. Cheia pentru a evita riscurile potentiale consta in plasarea corecta a alimentelor. Deasemenea trebuie tinut cont, ca nu toate alimentele sunt apte  pentru a sta la rece.
Articolul explica modul in care spatiul ar trebui sa ocupe diferite produse alimentare si  trebuie folosit corect frigiderul pe timp de vara.
In frigider sunt stocate toate tipurile de alimente, mai ales in timpul verii. Carne, peste, branzeturi, fructe, legume, alimente crude, mancare gatita, orice poate deveni usor contaminat , daca nu se prevede acest lucru.
Cum se aseaza produsele in frigider? Majoritatea consumatorilor urmeaza un model care este administrat de spatiul si confortul de optimizare, in special in gospodariile cu patru sau mai multe persoane; desi este adevarat ca produsele alimentare ar trebui sa fie pozitionate astfel, incat spatiul este pe deplin exploatat. Distributia alimentelor are un rol important, pentru a evita riscurile suplimentare in produsele alimentare. 
Un spatiu, un aliment
Nu toate alimentele se deterioreaza cat mai repede, unele sunt mult mai perisabile, decat altele. Pentru a asigura o durata maxima de viata, este importat sa se plaseze si sa se pastreze bine in frigider.
Alimentele pot fi impartite in trei grupe: 
Carne si peste: ele sunt cele mai perisabile. Din acest motiv, acestea ar trebui sa fie plasate in partea cea mai rece a frigiderului, de obicei, in stanga, deasupra sertarului de legume. Este cel mai rece loc (aprox. 2 gr C).
Branzaturi si preambalate: acestea ar trebui amplasate in partea centrala a frigderului deoarece nu au nevoie de foarte mult rece. In aceasta zona puteti plasa, preparate alimentare, resturi, prajituri si acele produse cu  etichetele: dupa deschidere, pastrati la rece".Rafturile din mijloc sunt de obicei la  aprox. 4-5 gr C.
Fructe si legume: Temperaturile scazute, spre deosebire de carne si peste, fructele si legumele se pot deteriora. Din acest motiv, ele ar trebui amplasate direct in sertare.
Aria usii este partea cea mai putin rece, sunt amplasate produse care,  sa  necesite temperaturi scazute, cum ar fii bauturi, mustar, ketchup, sau unt.
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: septembrie 2016
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement