Cum sa ne decoram locuinta in stilul vintage

Home « Stil « Mobilier

Ce înseamnă stilul vintage pentru noi? Mulţi s-ar gândi doar la cuvântul "vechi", însă stilul vintage este mai mult decât vechi, este exprimarea rafinamentului, eleganţei, trecutului fascinant.

Stilul vintage se caracterizează prin culori calde, blânde, putând fi folosite atât pentru decorarea pereţilor, cât şi a locuinţei per total.

Stilul vintage readuce la viaţă obiectele de decor ce poartă amprenta timpului, transformându-le în obiecte de o calitate inestimabilă.

Optând pentru o amenajare în stil vintage, o idee ar fi cărţile vechi sau alte obiecte dragi de pe vremea bunicii, iar structura mobilierului trebuie să pară uzată, designerii de amenajari interioare propunând un mobilier clasic din lemn.

De asemenea, draperiile trebuie să vină cu o completare armonioasă, recomandate fiind cele cu detalii florale, acestea ne vor da sentimentul de atmosferă nostalgică în propria locuinţă.

Pentru a completa aerul vintage, obiectele de argintărie, dar şi tablourile vechi pictate în ulei vor îmbrăca întreaga locuinţă.

Nuanţa predominantă a pereţilor va trebui să fie albul, a cărui îmbinare se va putea face destul de uşor cu nuanţele de verde, roz sau violet în anumite colţuri personalizate ale camerei.

În ceea ce priveşte pardoseala, stilul vintage presupune finisaje din lemn. Mai mult, lemnul (parchetul) trebuie să fie de culoare albă, eventual şablat pentru a-i da acel “aer” antichizat, shabby-chic.

Mobila potrivită stilului vintage va fi confecţionată din lemn masiv, cu inserţii preţioase şi patinată de vreme.

Acest stil îmbină piesele delicate, feminine, o paletă de culori neutre, candelabre, ţesături luxoase (mătasea sau catifeaua). Lemnul închis la culoare, marmura, metalele grele şi sticla sunt caracteristici de bază.
stil vintage
Orice interior poate prinde viaţă prin simpla îmbinare a mobilierului retro cu obiecte de mobilier noi, ce se remarcă prin precizia materialului folosit.

Acest stil vintage este cel mai personal stil de decorare al casei, care ne permite să adaptăm fiecare element personalităţii noastre. Totodată, ne dă acel sentiment de linişte, căldură, ne trezeşte amintiri frumoase şi ne creează o atmosferă în care să ne simţim degajaţi şi liniştiţi, în care să ne întoarcem mereu cu drag.

 

                                                                                                                                             Articol scris de IRINA B.
 

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement