Cum sa-ti transformi vechea bucatarie intr-una moderna

Home « Stil « Mobilier

Bucătăria ta are o mobilă de zeci de ani sau blatul laminat şi linoleumul de pe jos au văzut zile mai bune? Acum poate fi momentul prielnic pentru a-ţi moderniza bucătăria.

Datorită ideilor inovative care se găsesc pe piaţă (culori, aparate moderne şi materiale), este mult mai uşor şi la îndemână să îţi transformi bucătăria într-una modernă.

Iată câteva moduri creative prin care bucătăria ta veche şi plictisitoare poate deveni una nouă şi primitoare:

1. Înlocuieşte metalele vechi cu variante inovatoare moderne:

Bucătăriile mari au fost realizate cu materiale care erau la modă în trecut, însă, în prezent, zeci de producători vin cu materiale inovatoare, menite să-ţi înfrumuseţeze bucătăria după placul inimii. Aşa că nu există niciun motiv să nu le încerci şi tu.

Metalele sunt tendinţa care face furori în bucătărie, prin design-ul din crom, aluminiu mat, oţel inoxidabil, nichel şi cupru. Încearcă aceste materiale pentru dulapuri, hotă etc.

2. Schimbă parchetul vechi cu lemn, gresie sau piatră

Podeaua este unul din accesoriile din bucătărie care este adesea uitat. În timp ce ai putea crede că nu vei observa diferenţa datorată trecerii de la discurile de vinil tradiţionale sau din linoleum la cele din materiale mai dure, cum ar fi lemn, gresie sau piatră, ei bine, află că te înşeli. Aceste materiale vor dura mai mult şi vor creşte şi valoarea casei tale.

3. Elimină dulapurile superioare dacă vrei o bucătărie elegantă

În casele mari, tendinţa era de a include dulapuri superioare care să adăpostească platouri de mâncare ori vase pentru gătit, fără să se ţină cont că, de multe ori, aceste dulapuri imense ocupau mult spaţiu în bucătărie.

Pentru a creşte spaţiul vizual din bucătărie, ia în considerare eliminarea dulapurilor superioare şi lasă-le doar pe cele mai mici. Astfel, se eliberează peretele, căruia îi poţi adaugă culoare sau îi poţi ataşa rafturi plutitoare ca elemente decorative. Vei fi surprinsă cât de modern va arăta bucătăria ta fără acele dulapuri superioare.

4. Schimbă blaturile cu materiale inovatoare

Blaturile sunt un alt material care ocupă o mare parte din spaţiu în bucătărie. Din răşină sau piatră naturală, cum ar fi marmura şi granitul, blaturile nu fac decât să te încurce mai mult în bucătărie şi să confere un design "bătrâncios" încăperii.

De-a lungul ultimilor ani, designerii sunt tot mai creativi şi folosesc materiale utilizate numai în scopuri structurale. Betonul, cărămida sau ţigla sunt opţiunile la modă care pot schimba întreaga înfăţişare a bucătăriei tale.

Bucătăria este, cel mai probabil, cea mai aglomerată zonă din casa ta. În bucătărie se ia "pulsul" familiei, dat fiind faptul că aici stai la masă cu întreaga familie.

Pentru a-ţi moderniza bucătăria, ia în considerare acele note relaxante care îţi vor înfrumuseţa spaţiul unde iei masa. Indiferent dacă alegi scaune blat sau optezi pentru bănci laterale, ţine cont că acestea pot face ca bucătăria ta să pară modernă
şi relaxantă.

5. Înlocuieşte aparatele cu cele eficiente energetic

Să recunoaştem, suntem în epoca verde, de economisire a resurselor, iar bucătăria este un loc minunat de unde putem să începem.

Aparatele eficiente energetic ar trebui să le înlocuiască pe cele vechi pentru a aduce un design modern în bucătărie şi pentru a economisi apă şi energie.

În loc să păstrezi acele robinete de bucătărie care consumă foarte multă apă, poţi economisi bani apelând cu încredere la stilurile noi de instalaţii sanitare, cum ar fi tehnologia "fără atingere" sau cu senzori de temperatură.

6. Optează pentru culori moderne

Ce este mai frumos ca o bucătărie colorată modern, cu uşi şi dulapuri noi? Nimic, tinzi să spui şi tu. De aceea, dacă nu ai făcut-o până acum, colorează-ţi sau pictează-ţi pereţii din bucătărie în culorile tale preferate, fără să te gândeşti la ce vor zice cunoscuţii.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: freshhome.com

Publicat in: august 2013
Etichete pentru acest articol: accesorii bucatarie, bucatarie, gastronomie, mobila bucatarie
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement