Decoreaza-ti bucataria in culorile toamnei!

Home « Stil « Mobilier

De cele mai multe ori, privim spaţiul nostru de gătit ca unul care trebuie să existe, fără să punem accent şi pe importanţa lui.

 

Înainte să începi să-ţi decorezi bucătăria, specialiştii în design interior te sfătuiesc să te gândeşti foarte bine la ceea ce-ţi doreşti: vrei o bucătărie spaţioasă şi decorată în culori calde sau o bucătărie...şi atât?

Dacă ai de gând să schimbi înfăţişarea bucătăriei tale, atunci apelează cu încredere la culorile pastelate, tomnatice, la dulapuri din lemn deschis la culoare sau la ustensile şi accesorii care să exprime o paletă largă de culori pastelate.

De ce culori tomnatice? Pentru că acestea nu au cum să dea greş vreodată. Nu numai că vor crea o atmosferă plăcută, familiară, dar vor pune în evidenţă celelalte accesorii şi detalii.

 

Însă, mare atenţie! Decorează-ţi bucătăria în aşa fel încât culorile alese să nu încarce spaţiul din punct de vedere vizual. Dacă pereţii bucătăriei sunt finisaţi într-o singură culoare, atunci optează pentru un mobilier într-o culoare energică (oranj, galben sau verde).

La mare căutare este şi mixul cromatic, care se potriveşte de minune bucătăriei cu patru pereţi. Pentru un efect dinamic, poţi colora unul dintre pereţi în roşu sau galben, iar pe ceilalţi îi poţi vopsi în alb sau crem. O altă combinaţie ideală pentru bucătării se poate realiza pe jumătatea inferioară a peretelui. Aplică o nuanţă de maro sau "cafea cu lapte", iar în partea superioară optează pentru un ton deschis de roşu. Fără îndoială, efectul va fi unul "wow"!

De cele mai multe ori, culorile prea închise (maro închis, negru, bleumarin, verde închis, bordeaux) creează o atmosferă apăsătoare, deprimantă, dacă sunt prezente în cantităţi mari. De aceea, poţi combina aceste culori cu nuanţe deschise, pastelate. Spre exemplu: o pardoseală închisă la culoare se potriveşte de minune cu un mobilier de bucătărie cu finisaj lemn de nuc şi feţe roşu bordeaux sau un colţar oraj/galben se încadrează perfect într-un decor lipsit de culori calde.

 

Pentru o personalizare şi mai accentuată a bucătăriei, apelează din plin la elemente din natură. Decorează masa cu dovlecei, fă un buchet din legume şi fructe de toamnă, aromate, care să-ţi parfumeze simţurile ori de câte ori te afli în bucătărie sau include orice-ţi face plăcere şi vrei să vezi în spaţiul tău de gătit.

 

 

Irina B.

 

Publicat in: octombrie 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement