Mobilier de bucatarie - "Note de toamna"

Home « Stil « Mobilier

Bucătăria est spaţiul în care îţi poţi permite să încerci combinaţii cromatice deosebite care ies din tiparul clasic. Renunţă, aşadar, la culorile clasice şi optează pentru combinaţii spectaculoase de culori, în ton cu anotimpul de afară!

1. Combinaţie de gri şi maro în bucătărie:

O combinaţie deloc extravagantă, amestecul de gri şi maro în bucătărie este uşor de pus în practică şi are rezultate ideale dacă îţi doreşti să obţii o bucătărie clasică. Astfel, nu va fi nevoie decât să optezi pentru piese de mobilier din lemn sau cu aspect de lemn natural, pe care să le combini cu blaturi gri şi electrocasnice lucioase, cenuşii. Poţi adăuga o notă de inedit într-o bucătărie gri-maro folosind plăci cenuşiu închis de faianţă.

2. Combinaţie de galben şi violet în bucătărie:

Dacă nu te temi să încerci o combinaţie de culori mai puţin convenţională, poţi încerca să îmbini nuanţe de galben şi violet în interiorul bucătăriei. Optează pentru nuanţe cât mai deschise pentru a nu obţine o bucătărie cu aspect strident, supărător. Astfel, poţi opta pentru zugrăvirea pereţilor într-o nuanţă de mov pal, după care alege mobilier galben pai şi corpuri suspendate de culoare lila.

3. Combinaţie de patru culori în bucătărie:

Aparent, introducerea a patru culori diferite în perimetrul bucătăriei poate crea impresia unui spaţiu aglomerat din punct de vedere cromatic. Nu şi atunci când alegi culori pastelate care, deşi diferite, se vor îmbina armonios pentru a crea un tot unitar. Poţi încerca să îmbini nuanţe de galben, maro, mov şi albastru în felul următor:
- începe prin a alege parchet din lemn natural, la care să asortezi mobilier într-o nuanţă apropiată.
- pereţii pot fi zugrăviţi într-o nuanţă caldă de galben care va completa piesele de mobiler într-o nuanţă medie de maro.
- adaugă detalii mov şi albastru deschis; acestea pot lua forma unei insule de bucătărie bleu ciel cu scaune cu tapiţerie mov. La fel de bine, poţi folosi decoraţiuni albastre şi mov.

4. Combinaţie de maro şi galben în bucătărie:

O combinaţie plăcută, amestecul de galben şi maro poate transforma bucătăria într-un spaţiu vesel şi primitor. Astfel, nu trebuie decât să zugrăveşti pereţii într-o nuanţă intensă de galben, preferând-o pe aceasta în locul uneia pastelate.bucataria contemporana

În ceea ce priveşte mobilierul bucătăriei, poţi alege corpuri din lemn natural într-o nuanţă închisă de maro. Menţine elementele decorative la un nivel minim, astfel încât amestecul cromatic de galben intens şi maro închis să fie singurul punct de atracţie.

Bucătăriile contemporane sunt deschise la culoare, elegante, oarecum sobre. Alege o bucătărie în nuanţa lemnului natural în partea de jos şi albă în partea de sus. Blatul, pereţii şi podeaua trebuie să fie tot albă pentru accentuarea ideii de spaţiu larg.

Bucătăriile contemporane impresionează prin elemente punctuale, care sunt dovezi ale tehnologiei folosite în aceste spaţii. De exemplu, multe bucătării contemporane au baterii de bucătărie supradimensionate, cu jet de apă şi duş de mână. Hota geometrică sau spoturile luminoase sunt alte elemente care atrag toate privirile, având atât un rol funcţional, cât şi estetic.

Bucătăria este adesea un spaţiu puternic luminat natural. Acolo unde se poate, fereastra poate fi înlocuită cu un perete de sticlă. Lumina naturală contribuie la impresia de spaţiu larg, deschis, primitor.

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement