Modernitate si simplitate: bucataria minimalista

Home « Stil « Mobilier

Atunci când vorbim despre minimalism în bucătărie, ne referim la blaturi frumoase şi materiale moderne folosite astfel încât bucătăria să pară modernă.

Folosind cele mai bune materiale, totul arată foarte special şi modern, chiar dacă elementul caracteristic al bucătăriei minimaliste este acea simplitate primitoare.

Astfel, pentru a crea un aer minimalist bucătăriei tale, alege liniile drepte pentru dulapuri complet închise, fără rafturi la vedere, de preferinţă de culoare neagră sau albă, tendinţă care trebuie de altfel să se regăsească în toată camera.

 

Predominantă fiind combinaţia alb-negru, demenţială în termeni de frumuseţe şi curăţenie, aceasta se potriveşte de minune persoanelor care suportă cu greu combinaţiile de culori stridente.

Atunci când vine vorba de materiale, piatra mată complet albă pentru podele, granitul monocolor, pielea pentru scaune şi plexiglas sunt cele care alcătuiesc minimalismul în bucătărie.

În ceea ce priveşte accesoriile, stilul minimalist se canalizează pe calitate, şi nu pe cantitate. Aşa că, dintr-o bucătărie predominant minimalistă nu pot lipsi ustensilele durabile, obiectele din inox, mici sau mari, care se pierd în peisaj, paharele din cristal în linii simple şi farfuriile mate.

Frumuseţea structurată mai presupune şi jocul cu lumina, utilizarea formelor geometrice şi de obicei utilizarea a cât mai puţine forme pentru obiecte.

De asemenea, aspectul de oglindă creează senzaţia de spaţiu amplu, dată de ferestrele de sticlă, care nu fac decât să faciliteze pătrunderea luminii naturale de afară, fiind o bună practică de arhitectură verde.

Cum minimalismul presupune cât mai multă transparenţă, perdelele ori lipsesc, ori sunt simple, din materiale naturale. Iar pentru toată bucătăria se folosesc texturi şi culori naturale, neutre, care nu fac decât să "emane" un aspect îngrijit şi curat.

Aceasta este bucătăria potrivită pentru persoanele care nu au prea mult timp la dispoziţie pentru a găti ceva elaborat sau care sunt extrem de perfecţionsite în materie de curăţenie.

Bazându-se pe simplitate, dar şi pe modernism, bucătăria minimalistă înseamnă cele mai noi electrocasnice din inox, contrast alb-negru şi accente japoneze.

 

Pentru o pată de culoare, se poate apela la ghivece cu flori, eventual orhidee, care să se îmbine armonios cu formele geometrice din încăpere.

 

 

Irina B.

sursa foto: homedesignlover.com

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement