Surprinde-ti familia cu o bucatarie ludica

Home « Stil « Mobilier

Dacă îţi place design-ul colorat şi nu ştii cum să-l utilizezi în locuinţa ta, atunci îndreaptă-ţi atenţia spre bucătăria ta. Pentru că este spaţiul unde îţi petreci mult timp din zi, unde te simţi în largul tău. De ce nu ai acţiona mai mult, colorându-ţi spaţiul tău pentru gătit într-unul cu un efect "wow"?

Bucătăria ludică este o bucătărie colorată, care te inspiră şi-ţi distrează de minune familia.

Cum gătitul este o joacă, multă creaţie şi inventivitate, şi bucătăria ta poate fi la fel de jucăuşă în materie de culori.

Bucătăria ludică înseamnă imprimeuri, plastic, elemente lucioase, multe sticle colorate, castroane supradimensionate şi multe ustensile cu care nu ştii exact ce se face, dar par utile.

Liniile în bucătăria ludică pot fi curbate, drepte, nehotărâte. Mobila trebuie să fie viu colorată şi cu multe spaţii deschise în care să pui tot felul de recipiente simpatice, cărţi şi jucării.

Pentru podele şi pereţi, cel mai bine ar fi să alegi gresie şi faianţă în culori vii cum ar fi oranj, verde praz, roz, galben pai sau chiar turcoaz. De asemenea, poţi pune pe blat şi dulapuri oricât de multe plante aromatice, suporturi pentru pâine, linguri din lemn şi pahare cât mai simpatice.

O bucătărie colorată aeste văzută ca acel spaţiu de joacă, în care te joci cu imaginaţia ta, rezultatul fiind un colţ de rai multicolor, de care nu te mai saturi să-l priveşti.

De la accesorii pentru sare şi piper, până la tacâmuri colorate, "zâmbitoare", toate sunt ideale pentru a-ţi accesoriza bucătăria ta "simpatică". Ele nu vor mai fi doar simple ustensile de bucătărie, ci şi cele care îţi vor înfrumuseţa orice dimineaţă.

De ce o bucătărie colorată?

Este evident că o culoare creează o bună dispoziţie, oferă o senzaţie de veselie şi fericire.

În general, nuanţele de crem, galben, verde cald şi de culoarea mierii dau o senzaţie de veselie şi, în plus, fac ca bucătăria să pară mai luminoasă şi mai spaţioasă. Nuanţele de gri şi de culoarea fildeşului sunt relaxante fără să pară prea copleşitoare. Albastru intens oferă bucătăriei un aer modern, iar asocierea cu roşu poate fi combinaţia perfectă pentru un efect "wow". Portocaliul este o acea culoare veselă care oferă o stare de bine în bucătărie şi-ţi "măreşte" vizual spaţiul tău de gătit.

Pentru combinaţiile de roşu, roz, corai, trebuie să ai cu adevărat curaj! Nu sunt mulţi cei care îşi colorează bucătăria în roz. Dar dacă ştii cum să foloseşti această paletă de culori îndrăzneţe, rezultatele sunt spectaculoase, iar bucătăria ta va fi invidiată de toată lumea.

Combinaţiile care includ verde sunt foarte des folosite în bucătărie. Verdele este de asemenea culoarea care se potriveşte cel mai bine unui spaţiu de gătit, şi asta pentru că face poftă de mâncare!

Un galben puternic se potriveşte perfect cu un tapet sau o vopsea gri în bucătăria ta. Cele două culori se echilibrează perfect.

Indiferent de alegerea făcută, fă-ţi curaj, îndrăzneşte pentru o bucătărie ludică, modernă, în care să-ţi fie drag să găteşti şi să iei masa.

 

 

Irina B.

sursa foto: interiorclip.com

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement