Tine cont de noile tendinte pentru a avea o bucatarie moderna

Home « Stil « Mobilier

Pentru bucătăria din 2013, anul a început cum nu se poate mai bine: design-ul este un amestec eclectic de pasteluri şi neoane, adică acel aspect dulce, ca de "bomboane" ca motiv de inspiraţie.

Chiar dacă mulţi dintre noi ar spune că o canapea roz sau pastel, un covor neon sau un dulap vernil ar fi prea mult pentru bucătărie, iată că specialiştii ne îndeamnă să îndrăznim. Procedând astfel, vom avea o bucătărie cu un design "la modă", plină de culoare şi extrem de revigorantă.

Deşi avem tendinţa să spunem că bucătăria este doar spaţiul dedicat gătitului, anul 2013 ţine morţiş să ne contrazică. La fel ca oricare altă încăpere a locuinţei noastre, şi bucătăria merită să i se acorde atenţie. Se pare că mulţi dintre noi au prins ideea cum că aspectele practice de design, în bucătărie, continuă cu linii curate şi un design modern, dar şi cu unele accente vintage, clasice, de ţară. Bucătăriile continuă să fie la modă şi cu acele podele din lemn, la care se adaugă liniile curate şi neutre, pentru că ajută la sublinierea luminozităţii în bucătărie.

Moda şi tendinţele sunt concepute pentru a vinde un produs nou în fiecare sezon, dar dacă suntem pasionaţi de design, ne simţim şi mai răsfăţaţi de alegerea pe care o facem, în speţă când vine vorba să ne decorăm spaţiul nostru de gătit.

La fel se întâmplă şi cu stilul rustic, care a dovedit că este atemporal indiferent de ce există pe piaţă în materie de design. Bineînţeles, acest stil, cu timpul, a suferit câteva modificări. De exemplu, dacă într-o bucătărie din anii '80 sau '90, stilul rustic presupunea mult lemn închis la culoare şi atât, astăzi, proprietarii care aleg să-şi construiască şi să-şi "îmbrace" bucătăria în lemn optează pentru uşi frumos sculptate, dulapuri şi podea tot din lemn etc.

Desigur, este mult mai rentabil pe termen lung de a investi în mobilier clasic, atemporal şi de înaltă calitate, dar proiectarea bucătăriei trebuie să se facă şi în raport cu personalitatea noastră şi lucrurile pe care vrem să le avem în colţul nostru de bucătărit.

Dintotdeauna a existat o modalitate de a echilibra clasicul şi noul, pentru că permite să ne distrăm cu design-ul interior. Putem începe cu mobilier de calitate, care are personalitate, cu canapele tot clasice şi unele accesorii tradiţionale, cum ar fi un şemineu din piatră sau un arzător de lemn. Odată ce avem elementele de bază în bucătăria noastră, putem adăuga noile tendinţe fără nicio problemă (tapet, oglinzi etc). În plus, putem fi creativi prin pictarea uşilor dulapurilor şi a parchetului, prin adăugarea de accesorii mici, cum ar tabureţi şi rafturi.

La fel de importante, într-o bucătărie, sunt şi podelele. Bucătăria este o zonă de lucru în care ar trebui să predomine confortul, de aceea podeaua este unul dintre lucrurile uşor de remarcat. Podeaua din bucătărie poate fi, de asemenea, un punct de atracţie.

Decoratorii şi proprietarii de case folosesc oţel inoxidabil, pentru că este relativ ieftin şi uşor de curăţat. El are, de asemenea, un aspect elegant şi steril, un aspect comun în casele contemporane şi moderne. Putem alege dintr-o varietate de tipuri de oţel inoxidabil care au diferite tipuri de finisaje şi texturi. Oţelul inoxidabil este cel mai frecvent utilizat în decorarea bucătăriilor, pentru că nu corodează uşor.

Când vine vorba de aparate, stilul de gătit gourmet este încă în fruntea listei, cu un accent pe inovaţia tehnologică, viteză şi eficienţă. De la plită cu inducţie, cuptoare cu aburi şi sertare integrate în frigider, până la dulapuri care dispar în pereţii bucătăriei, totul este făcut astfel încât să se simtă tendinţele actuale.

Bucătăria anului 2013 este una aerisită, spaţioasă, în care predomină culorile calde şi liniile neutre.

 

 

Irina B.

sursa foto: betterdecoratingbible.com

Publicat in: august 2013
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement