Dependența de seturile de bucătărie

Home « Stil « Seturi

Wow, doar câteva zile și vine Paștele! Nu pot să cred cât de repede trece timpul. Parcă mai ieri impododeam pomul de Craciun; anyway de vreo săptămână încoace mă gândesc cu groază că trebuie să mă apuc de curățenie generală.  Ca o bună gospodină ce sunt  wekend-ul ăsta mi-am luat inima în dinți și m-am hotărât să mă pun pe treabă..De unde să încep? hmmm..am zis că bucătăria este prioritară, că doar ea o să fie lumea mea pentru următoarele zile, când bucătăreasa din mine o să iasă la lumină. După vreo oră sau două, mă uit în jur și bucătăria mea strălucește de curățenie: gresia, faianța, geamurile, aragazul, frigiderul și așa mai departe. Mai puțin masa din bucătărie pe care am scos toate ustensilele și seturi de bucătărie pe care le-am tot cumpărat de-a lungul vremii. Și sunt multe..mă mir și eu cât de multe sunt. Știu că se zice că ustensilele de bucătărie sunt cei mai buni prieteni ai bucătarului, dar parcă am prea mulți prieteni.  De unele nici nu îmi aduc aminte când le-am cumpărat, cum ar fi mănușile de curățat legume, sau aparatul de tăiat cartofi, setul de 5 cuțite de ceramică, care sunt încă în cutia lor, nedesfăcute, că am vreo 2 cuțite preferate pe care le tot folosesc. Mă gândesc acum ce să fac cu toate astea? Să le arunc nu mă îndur, că poate poate o să îmi trebuiască într-o bună zi. Așa că le șterg și le așez frumos la locul lor în dulapul de bucătărie. O să vină și vremea lor. Name
 Acum iau o pauză, că deh, pauzele lungi și dese , cheia marilor succese. Îmi mai fac o cafea, iau laptopul în brațe și mă apuc de căutat pe Google. Ce caut? Seturi de bucătărie, bineînțeles, că sunt și eu curioasă ca tot omul să văd ce este nou pe piață. Poate vreun aparat nou care să vopsească ouăle de Paști, sau un robot magic care să gatesca în locul meu:). Sper și eu.. Google-ul îmi afișează muuulte pagini...seturi de gătit, oale sub presiune, tigăi, seturi de cuțite profesionale, suporturi ceramice cu ustensile de gatit, tot ce vrei și ce nu vrei. După multă lectură și pagini deschise, găsesc în sfârșit trei seturi pe care trebuie neapărat să la am. Vă spun și vouă de ele, poate o să vă facă munca mai ușoară și plăcută.

NamePrimul set care mi-a atras atenția este setul Fondue Swissmar Lausanne din cupru. De ce el? Pentru că este multifuncional și poate pregătii toate diferite tipuri de fondue: brânză, ciocolată și carne... Pentru că mă pot bucura de fondue fără riscuri și miros neplăcut. Pentru că are un design elegant,  iar sistemul de încălzire poate păstra preparatele calde. Setul include un vas de cupru de 1.9 l, vas de cupru de 1.3 l, suport, arzător, protecție anti-stropire și 6 furculițe fondue.
   
Cel de al doilea set, pe care l-am și comandat online, de pe un site din afară/ America este un set de 2 forme de tort foarte simpatice: iepuraș și miel. M-am gândit că anul acesta să fiu un pic mai harnică decât de obicei și, pe lângă tradiționalul cozonac și pască de Paște, să pregătesc mai multe dulciuri. Cu ajutorul formelor din aluminiu se poate găti: torturi, plăcinte, checuri și multe altele. Tăvițele sunt foarte rezistente la căldură și sunt ușor de curățat, se pot spăla fie manual fie la mașina de spălat vase.Name
   
 Cel de al treilea, dar nu cel din urmă, este un robot de bucătărie multifuncțional ( cât îmi place cuvântul multifuncțional, am impresia că îmi ușurează mult munca în bucătărie ) care are accesorii cu 28 de funcții: un instrument special pentru a amesteca și frământa aluat și coca, un cuțit de tocat pentru prepararea cărnii și legumelor, diverse accesorii în formă de disc pentru radere și tăiere medie, un vas de 1 l rezistent pentru mixarea, zdrobirea și amestecarea diferitelor ingrediente, un disc de emulsionare pentru prepararea alimentelor precum frișca și maioneza, o râșniță pentru a măcina. Bun la toate.
Name
Astea fiind spuse și cu lista de cumpărături pentru luni pregătită, mă apuc de treburile mele prin casă. Sper că v-au fost un pic de ajutor ale mele căutari și sper să apuc să folosesc  viitoarele achiziții, să nu rămână săracele uitate în vreun colțișor al dulapului de bucătărie. Spor la treabă și gătit!

Publicat in: aprilie 2012
Etichete pentru acest articol: bucatarie, cutite, fondue, seturi, seturi de bucatarie
Inapoi la categoria «« Stil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement