Artă culinară japoneză la Itadiki Sushi

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii

Despre mâncarea japoneză știm deja că este foarte sănătoasă, că este extraordinară într-o cură de slăbire și foarte eficientă pentru un ten frumos.

În București nu sunt multe restaurante cu specific japonez, poate pentru că sushi-ul este diferit de tot ce înseamnă bucătărie românească.

Gustul pentru sushi se educă, se dezvoltă și se învață.

Dacă ești expus la preparatele din pește crud, fără a primi o introducere în bucătăria japoneză, este posibil să îți displacă gustul.

De aceea am fost încântată să descopăr că, în capitală s-a deschis un restaurant cu specific japonez, pe care mi l-au lăudat toți românii care i-au călcat pragul.

Asta indică faptul că la Itadiki Sushi, preparatele sunt concepute cu atâta măiestrie încât să păcălească chiar și papilele ”needucate”.

Am ajuns la cochetul retaurant, decorat special să creeze o atmosferă relaxată și, de când am intrat, primul lucru pe care l-am observat a fost că toți ospătarii îți zâmbesc.

M-am simțit instant între prieteni și, încrezătoare am deschis meniul și am ales, cu ajutorul lor, câte puțin din toate.

Sushi-ul este destinat unei mese cu prietenii sau partenerii de afaceri, deoarece porțiile sunt alcătuite special pentru a fi împărțite.

Am ales pentru început o combinație de sushi: Eby Mayo (crevete, maioneză japoneză și icre – 16 lei), Ikura (sushi cu icre de somon – 25 lei) și Maguro Mayo (ton, maioneză japoneză, icre – 17 lei).

Fiecare pește are un gust specific care, îmbinat cu condimentele potrivite și rulat în ”hârtie de orez” îți produc o adevărată cascadă de senzații în gură.

Sushi-ul este mâncarea perfectă pentru un platou estetic: nu face mizerie, nu pătează, este sățios și rulourile de sushi arată ca mici bijuterii colorate.

Curajoasă de fel, am încercat și o porție de Sashimi Hamachi (felie crudă de pește împărat cu coada galbenă – 60 lei).

Am simțit instant gustul Mării Mediterane și al după-amiezelor de vară toridă petrecute pe o plajă exotică.

Sashimi-ul este cea mai curată variantă în care se consumă peștele crud (fără orez, fără alge, fără legume).

După atâta pește crud am vrut să încerc și un preparat gătit din bucătăria japoneză și am optat pentru tradiționalul Pui în sos Teriaky. A fost o alegere foarte bună, deoarece puiul era bine gătit, proaspăt și condimentat, iar sosul Teriaky l-a ”îmbrăcat” cu un exotic gust japonez.

Tot la capitolul mâncare gătită am întâlnit și mușchi de vită picant (59 lei) sau piept de rață în stil japonez (69 lei). Ambele sunt delicioase și perfecte pentru o persoană care nu poate trece peste ideea de a mânca pește crud, dar vrea totuși să deguste preparate din bucătăria japoneză.

Dacă vă doriți neapărat să încercați o porție de sushi dar nu sunteți amator de pește crud, la Itadiki Sushi există un capitol în meniu dedicat vouă: Fried Maki.

Aici găsim rulouri de orez, cu alge și condimente umplute cu: foie-gras (38 lei) sau anghilă la grătar (25 lei).

La capitolul orez vă recomand să încercați Tory Yaki Meshi (orez cu pui – 20 lei) sau Yaki Meshi (orez cu legume și ou – 15 lei).

Pentru o experiență completă pe tărâmurile Japoniei, puteți ”accesoriza” sushi-ul cu sake sau bere japoneză.

Itadiki Sushi este restaurantul pe care îl recomand cu căldură celor care vor să încerce ceva nou, inedit.

Aici veți fi ghidat, ajutat și indrumat când veți comanda, pentru a vă asigura o masă copioasă, care să vă lase cu un gust plăcut și cu dorința de a reveni.  

Autor: Ioana Dogaru

Sursă fotowww.itadaki-sushi.ro

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: Itadiki, Japonia|, restaurant, somon, sushi
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement