Bucataria asiatica !

Home « Tendințe « Bucătăriile Lumii
Consumul de alge marine, bambus, peste crud sau supa de rechin au incetat sa ma fie potrivite numai pentru cele mai pretentioase gusturi.
Bucataria asiatica a ajuns in toate colturile lumii care dau culoare, varietate si aroma multor feluri de mancare, care de asemenea, sunt sanatoase. 
Avantajele nutritionale, cu o mare proeminenta  de legume, iar cele cateva grasimi utilizate in cele mai multe feluri de mancare, face ca bucataria asiatica sa fie revendicata la nivel mondial si recomandata de nutritionisti.
Este bine cunoscuta longevitatea comunitatilor din Asia si incidenta mai scazuta a  bolilor cardiovasculare.
Mancare asiatica, nu este cunoscuta doar pentru ingredientele sau specialitatile sale, dar si pentru forma prezentarii felurilor de mancare, forma de a gati, si folosirea betisoarelor in loc de tacamuri.
In acest tip de bucatarie, importanta acordata culorii, aromei si gustului este egala.  De exemplu, in China, in starter, se combina pana la cinci culori, care sunt realizate prin alegerea ingredientelor luminoase sau intunecate: rosu, galben, alb, verde, negru sau caramel.
Elemente comune
Desi in continentul asiatic este o diversitate culinara vasta, exista elemente comune in diferite regiuni. 
Astfel, dieta orientala sau asiatica incluzand bucataria chinezeasca, japoneza, indiana și thailandeza, și, deși toate au propriul lor de brand, ele au mai multe caracteristici in comun, cum ar fi abundenta de legume si orez, peste, legume si putina utilizare a carnii si a dulciurilor.  In plus, sunt folosite multe condimente, ce  permit evidentierea aromelor.
Forma de a gati este de asemenea comuna in majoritatea regiunilor cu preparate din bucataria asiatica. Acestea sunt de multe ori sote, fierte si la aburi. Tot in detrimentul prajirii, sunt utilizate in cateva feluri de mancare.
Specialitati
Japonia: preparatele cele mai intalnite sunt sushi si sashimi (ambele din peste crud).
China: ceaiul  verde, soia si fructele de mare.
India: abundenta de condimente pe care le-a dus sa dezvolte feluri de mancare bogate, subliniem curry de miel,puiul Tandori  sau creveti curry cu nuca de cocos.
Thailanda: o multime de fructe, cum ar fi nuca de cocos, lime si condimente, cum ar fi coriandru. In plus, la fel ca in cele mai multe tari din Asia, aceasta se bazeaza pe orez si paste.
Avantaje si dezavantaje
Avantajele acestui tip de produse alimentare de pe partea de vest sunt clare: cat mai putini carbohidrati si zaharuri, putine grasimi, un consum ridicat de peste, care promoveaza circulatia,abundent in fructe si legume proaspete, putine produse procesate.
Printre dezavantajele se remarca ca mancarea din Asia preparata in multe restaurante orientale din Occident nu trebuie sa urmeze cu strictete modul nativ de a gati din Asia. Ingrediente care nu sunt in stare proaspata, gatie cu mai multe grssimi si uleiuri sau inlocuitori pentru a inlocui unele produse cu mai multe feluri de mancare procesata,  face ca mancarea sa nu fie asa sanatoasa cum ne asteptam.
Condimente
Asiaticii folosesc multe soiuri de sosuri pentru a da aroma felurilor de mancare: de la sosuri puternic aromate, picante, groase la alte mai moi si mai usoare. Fiecare tip de sos este pentru a insoti un anume fel de mancare.
Cele mai frecvente sosuri din retetele orientale sunt: soia, teriyaki(o combinatie de soia si un sos dulceacrisor), amarui(compus din tomate,zahar si otet), de arahide(preparat din nuca de cocos si arahide), susan(din diferite tipuri de uleiuri, otet si soia)
In plus fata de sosuri, exista alte acompaniamente culinare care completeaza felul principal: muguri de bambus (similar cu sparanghel), varza chinezeasca (cum ar fi collards), pastaile de tamarind (semintele sunt folosite pentru condimente) sau ciuperci shiitakes  (utilizate uscate).
Peste crud
Printre cele mai de succes mancăruri asiatice, care au atras intreaga lume este sushi. Aceasta reteta este o varietate de alimente japoneze produse din plante, alge, orez vinegared si peste proaspat fara a fi gatit.
Este un vas putin adanc in calorii si grssimi, bogate in proteine ​​si usor de digerat, in special pentru peste proaspat utilizat fara a fi gatit.
Sushi este considerat unul dintre cele mai sanatoase si cele mai nutritive alimente consumate in prezent.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: mai 2017
Etichete pentru acest articol: bucataria asiatica, mancare asiatica, sushi
Inapoi la categoria «« Tendințe

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement